Galeta Unu Nedir, Nasıl Yapılır? Galeta Unu Nerelerde Kullanılır?
Genellikle kızartma ve hamur tariflerinde kullanılan galeta unu, lezzetli tadı ve çıtır kıvamıyla tarifleri başka bir seviyeye çıkarır. Kendine has lezzeti sebebiyle pek çok tarifte yer alan galeta unu, herkesin beğenerek tükettiği bir un çeşididir. Diğer unlardan farklı yapısı ve tadı nedeniyle evlerden eksik olmayan galeta unu, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. O halde galeta unu nedir, nasıl yapılır ve galeta unu nerelerde kullanılır detayları ile derledik.

Galeta unu, sağlıklı ve lezzetli bir un çeşidi olması sebebiyle pek çok yemeğin içinde kullanılmaya uygun olan bir gıdadır.
Galeta Unu Nedir, Nasıl Yapılır?
Galeta unu farklı tada sahip yemekler yapmak için kullanılan oldukça sağlıklı bir üründür. Mutfakta kullanımı pek çok farklı alternatif oluşturan galeta unu, temel olarak bayatlamış ekmeklerin israfını önlemek amacıyla üretilir. Bekleyen ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan galeta unu, evde yapılmaya oldukça uygun bir un çeşididir. Hazır olarak da satılan galeta unu içinde buğday, maya, tuz ve su bulunur.
Evde galeta unu yapmak son derece kolaydır. Bayatlayan ekmeklerin nemsiz ortamda bulunan bir bez torba içinde bekletilmesi evde galeta unu yapımı için önemli bir ilk adımdır. Ekmekler bütün olarak ya da küçük parçalara bölünerek bekletilebilir. Ekmek parçaları tamamen kuruduktan sonra blender ve değirmen benzeri aletlerle toz haline getirilir ve pembeleşene kadar fırınlanır.
Galeta Unu Nerelerde Kullanılır?
Galeta unu genellikle kızartma ve hamur işi tariflerinde kullanılır. Patates ve tavuk gibi kızartmalık yiyecekler önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırılarak tavada kızartılır ve afiyetle tüketilir. Bu yöntem galeta ununun en yaygın kullanım tekniğidir. Ancak galeta unu pek çok kek, börek, pasta tarifinde de lezzet vermesi nedeniyle kullanılabilir.