Ev yapımı hardal tarifi!
Ev yapımı hardal tarifi kesinlikle editörlerimiz tarafından denenmiş bir tarif olup bir kere yaptıktan sonra bir daha asla evinizden eksik etmeyeceğinizi iddia ediyoruz. Evde yapılan hardal dışarıda satılan hardalla hiç benzemez. Rengi, kokusu, tadı sizi korkutmasın. Zaten elde etmek istediğimiz dışarıdaki katkı maddeli hardalın çok dışında bir şey...

Malzemeler
50 gramlık ölçüde hardal tozu,
1 orta boya çay bardağı ılıktan biraz daha sıcak su (ama asla kaynar değil)
5 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 tatlı kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Hardal Nasıl Yapılır?
Hardal tozunuzu hafif geniş bir kaseye alın. Kase cam olursa kıvamını daha rahat anlayabilirsiniz.
İçine suyun bir bölümünü ekleyip iyice karıştırın.
Suyun tamamını bir seferde koymayın ki hem rahat karıştırabilin hem de kıvam ayarlayabilin. Karıştırdıkça suyun geri kalanının da ekleyebilirsiniz.
Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırma devam etmeli.
Yaklaşık üç dakika bu karıştırma işlemi devam ettikten sonra hardalınız hazır...
Bir gün buzdolabında dinlendirirseniz tadı çok daha iyi olacaktır. Dilerseniz içine bir çay kaşığı bal veya biberiye de ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun