Enginarı nasıl pişirmeliyiz?
Zeytinyağlı enginar özel günlerde sık sık tercih edilen bir yemektir. Üzeri süslendiğinde iştah açıcı bir görünüme sahip olur. Peki, enginar nasıl pişirilmelidir?
Enginar özellikle zeytinyağlı olarak tercih edilen ve besin değerleri yüksek olan bir sebzedir. Enginarı pişirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
Enginarın kalbine ulaşmak için tüylü kısımlarını ve yapraklarını soymak gerekir. Enginar fırınlanarak, haşlanarak veya buharda pişirilerek hazırlanabilir. Sarımsak ve zeytinyağı enginarın lezzetine lezzet katar.
Enginarı temizlerken paslanmaz çelik bir bıçak kullanılmalıdır. Ayrıca pişirirken demir veya alüminyum tencerelerden uzak durulmalıdır. Bu maddelerden imal edilmiş pişirme kapları renk değişimine neden olur.
Enginar, pişirilmek için beklediği süre boyunca limon suyunda muhafaza edilmelidir. Sirkeli veya limonlu su pişirirken kullanılabilir.
Enginar antioksidanlar açısından çok zengindir. Ayrıca sindirim sistemine yardımcı bir sebzedir. Özellikle karaciğer ve sindirim sistemine iyi gelmektedir.
Büyük bir adet enginarda günlük lif ihtiyacının 1/4'ü bulunur. Orta boy bir enginarda bir fincan erikten daha fazla lif bulunur.