Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Dondurucuda saklayabileceğiniz yemekler)

Enfes yemek tarifleri bugün sizin için en pratik yöntemi sunuyor. Derin dondurucuda saklayabileceğiniz yemek tariflerini veren Enfes yemek tarifleri ile acil durumlarda hep hazırlıklı olacaksınız. İşte Enfes yemek tarifleri…

Enfes yemek tarifleri (Dondurucuda saklayabileceğiniz yemekler)

Enfes yemek tarifleri serisinin en beğenilen günündeyiz. Pratiklik ve lezzet her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu nedenle derin dondurucuda saklayabileceğiniz harika yemek tarifleri veriyoruz. Acil misafir geldiğinde ya da canınız yemek yapmak istemediğinde çıkarıp yiyebileceğiniz bu tarifler hem sizin hem de ev halkının çok hoşuna gidecek.

Ama öncesinde derin dondurucu kullananlar için önemli birkaç püf nokta verelim.

Derin dondurucu kullanmanın püf noktaları
*Dondurucuya koyacağınız meyve ve sebzeler çok iyi yıkanmalıdır.
*Çürük ürünler ayıklanmalı.
*Hangi meyve ve sebzenin dondurucuda saklanabileceği bilinmeli.
*Buzu çözülen ürün tekrar dondurulmamalı.
*Cam, plastik ve alüminyum kaplar kullanılmamalı.

*Yiyecekler özel poşetler ile saklanmalı.
* Ürünler cinslerine göre yerleştirilmeli.
*Çözdürmek istediğiniz ürün bir gece önceden normal buzdolabına alınmalı.

*Keki pişirip soğuttuktan sonra dondurucuya atabilirsiniz.

Ev yapımı pratik kek tarifi

*Sigara böreğini ister pişirdikten sonra isterde pişirmeden önce dondurucuya atabilirsiniz.

Fırında sigara böreği tarifi


Sarma tarifi
Sarmalarınızı pişirmeden önce buzluğa atarsanız çıkarıp pişirmesi hem daha kolay olacaktır hem de daha lezzetli olacaktır.

Malzemeler
*300 gram asma yaprağı
*1 adet limon
*4 kaşık ile zeytinyağı
*1 bardak sıcak su

İçi için malzemeler

*6 kaşık zeytinyağı
*3 kuru soğan
*1,5 bardak pirinç
*1 bardak sıcak su
*1 kaşık dolmalık fıstık
*1 kaşık kuş üzümü
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 tane kesme şeker
*Tuz

Enfes yemek tarifleri (Dondurucuda saklayabileceğiniz yemekler)

Yapılışı
Geniş bir tencerenin içinde küp küp doğradığınız soğanları kavurun.
Pirinçleri 5 dakika ılık suda bekletin ve süzdükten sonra soğanlarla birlikte kavurun. Üzerine dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, karabiberi, yenibaharı, tarçını, kesme şekeri ve tuzu ekleyin.

Üzerine sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Yaprakları 2-3 dakika haşladıktan sonra durulayıp harça birlikte sarın.

Dondurucuya koymak için poşetleyin. Dilediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Acılı Fındık Ezmesi

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber