Geri Dön

Cevizler incirle tatlanıyor!

İncir ve cevizin muhteşem uyumuna şahit olun. Tadı damanızda kalacak!

Cevizler incirle tatlanıyor!

Cevizler incirle tatlanıyor
Amerikan Kimya Topluluğu tarafından sunulan bir rapora göre cevizin içerisinde bulunan antioksidanlar diğer kabuklu yemişlerde olduğundan çok daha etkili ve E vitamini açısından 15 kat daha zengin.

Ceviz yemeniz için bir diğer neden de diğer yemişlere göre çiğ yenilebiliyor olması. Çünkü araştırmacılara göre kavrulmuş yemişler besin değerlerini kaybediyor. Tatlılarda ve muhallebilerde kullanılan ceviz ise doğal yollardan kuruduğu için vitamin ve minerallerinden hiç bir şey kaybetmiyor.

Amerikalı bilim adamları düzenli olarak yemiş tüketmenin kalp rahatsızlığını, bazı kanser türlerini ve tip 2 diyabeti önlediğini savunuyor. Bu yemişler protein ve yağ oranı bakımından çok zengin olsa da kilo almanıza neden olmuyor. Çünkü tokluk hissi yaratıyor ve bu nedenle daha fazla yemek istemiyorsunuz. Ceviz ayrıca anti-aging özellik gösteriyor.

Uzmanlar günde 6-7 ceviz yemenin yeterli olacağını ve sizi gençleştireceğini belirtiyor.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber