Beşamel soslu karnabahar tarifi
Beşamel sosu, kıyma ve kaşar peyniriyle karnabahar sevmeyenlere bile kendini sevdirecek beşamel soslu karnabahar tarifi

Malzemeler
1 karnabahar
1 soğan
300 gram kıyma
1 yeşil biber
1 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 bardak süt
1 kaşık un
1,5 kaşık tereyağı
Tuz
Üzerine:
Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını erittikten sonra unu kavurun. Bir yandan hızlıca karıştırarak sütü ilave edin. Kıvam alınca tuzu da ekleyip altını kapatın.
İnce ince kıydığınız soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ekleyip güzelce kavurun.
Biber ve salçayı da ekleyin. En son sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin.
Çiçeklerine ayırıp haşladığınız karnabaharları bir borcama alın. Üzerine beşamel sosun yarısını yayın.
Kıymalı harcı döktükten sonra geri kalan beşamel sosunu da dökün.
Kaşar rendesini serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun