Geri Dön

Beşamel soslu karnabahar tarifi

Beşamel sosu, kıyma ve kaşar peyniriyle karnabahar sevmeyenlere bile kendini sevdirecek beşamel soslu karnabahar tarifi

Beşamel soslu karnabahar tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 karnabahar

1 soğan

300 gram kıyma

1 yeşil biber

1 kaşık salça

2 kaşık sıvıyağ

Yarım çay bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Beşamel sos için:

2 bardak süt

1 kaşık un

1,5 kaşık tereyağı

Tuz

Üzerine:

Kaşar rendesi

Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını erittikten sonra unu kavurun. Bir yandan hızlıca karıştırarak sütü ilave edin. Kıvam alınca tuzu da ekleyip altını kapatın.

İnce ince kıydığınız soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ekleyip güzelce kavurun.

Biber ve salçayı da ekleyin. En son sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin.

Çiçeklerine ayırıp haşladığınız karnabaharları bir borcama alın. Üzerine beşamel sosun yarısını yayın.

Kıymalı harcı döktükten sonra geri kalan beşamel sosunu da dökün.

Kaşar rendesini serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber