Beef Wellington tarifi | MasterChef Türkiye Beef Wellington nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye'de finale giden yolda işler çok daha zorlaşıyor. Yeni bölümde yarışmacıları zorlu bir tarif bekliyor. Beef Wellington... Peki, Beef Wellington nasıl yapılır? İşte MasterChef izledikten sonra Beef Wellington tarifini arayanlar için detayı Beef Wellington tarifi.

Malzemeler
Bir kg bütün bonfile
500 gr milföy hamuru
250 gr mantar
12 dilim füme dana eti
Dijon hardalı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
1 yumurta
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Karabiber
Beef Wellington Nasıl Yapılır?
Bütün bonfileyi sığabileceği kase içerisine yerleştirdikten sonra her iki tarafı da tuz ve karabiberlenir.
Baharatlanan bonfile tavaya alınarak üzerine zeytinyağı dökülür ve çevrilerek mühürlenir. Ardından tepsiye yerleştirilir.
Dilimlenen mantarlar tavada zeytinyağı ile pişirilir. Ardından milföy hamuru streç film üzerine yerleştirilir ve üzerine dijon hardalı serpilir. üzerine füme etler yan yana dizilir. Milföy hamurunun üzeri kaplanacak şekilde. Füzem etin üzerine mantarlar konulur. Mantarların üzerine de bonfile yerleştirilir. Etin üzerine kekik ve biberiye atılabilir. Ardından birkaç dilim daha füme et konulur ve milföy hamurları ile üstü kapatılır. Milföy hamurları ile et iyice sarılır.
Pişirme kağıdı konulan tepsiye milföy hamurlu et konulur. Etrafına yumurta sürülür. Fırında 200 derece 35 dakika kadar pişirilir. Dilimleyerek servis edilir.