Barbunya Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer? Normal Tencerede Kaç Saatte Haşlanır?
Barbunya sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Nisan ayından itibaren tezgahlarda görülmeye başlanan barbunya eylül ayı itibari ile kuru bakliyatlar arasında yerini almaya başlar. Barbunya iki farklı şekilde pişirilebilir. Peki, barbunya düdüklüde kaç dakikada pişer? Normal tencerede kaç saatte haşlanır? Sizlere barbunyanın pişirilme süresi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Kuru barbunya iki farklı şekilde pişirilebilir. Bunlardan birisi normal tencere iken diğeri düdüklü tenceredir. Kuru barbunya pişirmek için barbunyanın bir gece önceden mutlaka duya yatırılması gerekmektedir.
Barbunya Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?
Barbunya pişirmek için barbunyaların bir gece önceden suda bekletilmesi ve pişirilmeden önce haşlanması gerekmektedir. Ön haşlama yapmak barbunya pişirmenin püf noktası olmaktadır. Bu sayede barbunyanın siyah suyu atılmış olunur. Ardından barbunyalar düdüklü tencereye alınır ve üzerine tuz atılarak kaynamaya bırakılır.
Genellikle tüm yemekler düdüklü tencerede daha hızlı pişer. Bu durum barbunya içinde geçerlidir. Barbunya düdüklü tencerede çok daha hızlı pişer. Barbunyaların tencereye konulmasının ardından tencerenin düdüğü indirildikten sonra yaklaşım yarım saatte barbunya pişebilir. Kullanılan barbunya taze barbunya ise daha kısa sürede pişer. Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra taze barbunya 15 dakikada pişebilir.
Normal Tencerede Kaç Saatte Haşlanır?
Barbunya hem çok lezzetli hem de sağlık açısından büyük faydası olan bir besin türüdür. Bu nedenle pişirme yöntemleri pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. barbunya şüphesiz düdüklü tencerede daha hızlı pişer. Fakat normal tencerede de barbunya pişirmek mümkündür. Normal tencerede barbunya genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında pişer. Normal tencerede barbunya şu şekilde haşlanabilir;
- Domates, soğan, sarımsak ve havuç doğranır ve yıkanır.
- Yağ tencereye eklenir. Soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Daha sonra salça ve domates eklenir ve 2-3 dakika karıştırılır.
- Barbunya eklenerek birkaç dakika karıştırılır.
- Sıcak su ilave edilir ve barbunya yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat pişirdikten sonra tuz ve şeker eklenerek tatlandırılır.