Geri Dön

Bamya tarifi, bamya nasıl yapılır?

Yaz yemeklerinin en lezzetli zeytinyağlıları arasında bamya yemeği yer alıyor. Bamya yemeği hem yapımı oldukça basit, hem de oldukça lezzetli bir yemek. Bamyanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız ve bamya nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte size bamya nasıl yapılır sorusunun cevabı ve bamya tarifi

Bamya tarifi, bamya nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo bamya
1er adet domates ve soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kadar salça
1 kahve fincanı limon suyu
Tuz ve isteğe bağlı olarak şeker

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak bamya yemeğinizi yapmaya başlamadan önce bamyanızı düzgün bir şekilde ayıklamanız gerekir. Bamya yemeği yapmadan önce bamyayı düzgün bir şekilde ayıklamazsanız bamyanız sümüksü bir kıvam alacaktır ve tadı yeterince lezzetli olamayacaktır. Bu nedenle bamya ayıklarken bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir.

İşte bamya ayıklamanın püf noktaları...

Öncelikle bamya soğuk suyla iyice yıkanmalıdır.

Yıkanmış olan bamyalar daha sonra bir süzgecin içerisine koyulmalıdır. Yıkanan bamyalar süzgece konup Suyu süzüldükten sonra küçük ve keskin bir bıçak yardımıyla bamyanın sert ve tüylü kısmı kenarlardan içe doğru koni biçiminde kesilir.

Bu kesme işlemini yaparken bamyanın tepe kısmını kesmediğinizden emin olmalısınız. Bu işlem biraz zordur. Fakat bamyanın salyalaşmaması için önemlidir.

Ardından bamyanın sap kısmının külah şeklinde kaldığını göreceksiniz. Eğer bamyanın tepe kısmı düz bir şekilde kesilip atılırsa pişme sırasında bamya salyalaşır. Bu sebeple koni şeklinde kesmeye özen göstermelisiniz.

Bamya tarifi

İlk olarak soğanı ve salçayı derin bir tencere içerisinde iyice kavurun. Daha sonra içerisine kabuklarını soymuş olduğunuz domatesleri ekleyerek rendeleyin. Birkaç dk sonra içerisine bamyaları da ekleyin. Bamyaları kavurmaya başlarken çok fazla yumuşamadan önce içerisine limon suyu ve şekeri de ilave edin.

Bamyalar pişmeden önce içerisine eklediğiniz limon suyu bamyaların salyalaşmasını engelleyecektir. Daha sonra bamyaların üzerine kapatacak kadar suyu ve tuzu ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını kapatıp pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Bamyalarınız yarım saat veya 40 dakika içerisinde piştikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Bamya yemeğinin aynı zamanda sağlığımız içinde birçok faydası bulunmaktadır. Bamyanın faydalarının ne olduğunu merak ediyorsanız kısaca açıklayalım…

Bamya yemeğinin faydaları…

Vitamin deposudur

Bamya yüksek miktarda K vitamini içermektedir, bunun yanında C,A ve E vitaminleri açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda kalsiyum, bakır, demi ve magnezyum açısından zengindir.

Bamya Sindirim sistemini düzenler

Bamyanın yüksek miktarda lifler içermesi özellikle sindirim sistemi için çok faydalıdır.

Astıma iyi gelir

Çok şaşırtıcı bir şekilde bamya astım hastalığına iyi gelmektedir. Kronik astım tanısı konuşan kişilere bol miktarda bamya tüketimi önerilmektedir.

Kabızlığa iyi gelir

Bamya içeriğindeki zengin lif içeriği sayesinde kabızlığı önler ve sindirim sitemini hızlandırmaya yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirir

Bamya bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıklarla mukavametini azalttırır.

Kansızlığı çaresi bamya suyunda

Bamyanın ayrıca kansızlık hastalığına çare olabileceği düşünülmektedir. Ancak bamyanın kansızlığı giderebilmesi için suyunu tüketmeniz tavsiye edilir. Bamya suyu nasıl hazırlanır diyorsanız daha önce hazırlamış olduğumuz, aşağıda verdiğimiz haber içeriğine tıklayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber