Baklavanın püf noktaları!
Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır. Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur.
Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur. Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır. Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır. Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir.
Haberin Devamı
Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir. Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır. Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır.
Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır. Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir.