Geri Dön

Babagannuş tarifi

Lezzetli ve pratik bir meze olan babagannuşu deneyin...

Babagannuş tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet bostan patlıcan

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı süzme yoğurt

Yarım limonun suyu

Tahin

Tuz

Babagannuş Nasıl Yapılır?

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Servis tabağına alın patlıcanları.

Sarımsakları soyun ve ince inde doğrayın patlıcanlara ilave edin.

Süzme yoğurt ve tuzu bir kabın içine ilave edip çırpma teli ile çırpın, patlıcanlara ilave edin.

Son olarak tahin, limon suyu ve limon suyunu ilave edin ve patlıcanları ezmeden karıştırın.

Üzerini nar taneleri ve ya maydanoz ile süsleyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber