Atıştırmayı önlemek için avokado yiyin
Öğle yemeğinde yarım avokado, tokluk hissini artırıyor.
Öğle yemeğinde yarım avokado yemenin öğünler arasında atıştırmayı önleyebileceği belirlendi.
ABD'deki Loma Linda Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, öğle yemeğinde yarım avokado yiyenlerin, yüzde 40 daha az atıştırmaya yöneldiğini gösterdi.
Lif ve vitamin deposu avokadonun yarısını yiyenlerin öğle yemeğinden sonra 3 saat hala tok hissettiğini belirten bilim adamları, avokadonun alınan kalori ve karbonhidrat miktarını artırdığına ancak kan şekerini yükseltmediğine dikkati çekti.
Sağlıklı ancak fazla kilolu yetişkinlerin katıldığı araştırmaya imza atanlardan Dr. Joan Sabate, tokluk hissinin kilo kontrolünde önemli bir etken olduğunu, tok hissedenlerin öğünler arasında daha az atıştırma ihtiyacı duyduğunu vurguladı.
Araştırmanın sonuçları. ''Nutrition Journal'' dergisinde yayımlandı.