Geri Dön

AÄŸustos Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, Ä°simleri Nelerdir?

Meyve ve sebzeleri çıktığı ayda tüketmek insanlar için oldukça saÄŸlıklıdır. AÄŸustos ayı meyve sebzelerini de AÄŸustos ayında tüketmek gerekir. AÄŸustos ayı meyve ve sebzeleri hangileridir, isimleri nelerdir sizler için derledik.Â

AÄŸustos Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, Ä°simleri Nelerdir?

Meyve ve sebzeler çıktıkları ayda daha az hormonlu ve lezzetli olduğu için herkesin sevdiği ve tüketmek istediği şekilde olur. Ağustos ayının meyve ve sebzeleri de Ağustos ayında güzel, sağlıklı ve lezzetlidir.

Haberin Devamı

Ağustos Ayı Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?

Yaz mevsiminde bolca tüketilmesi gereken, uygun fiyatlarıyla tezgahlarda yer alan sebzeler, sofraların vazgeçilmezidir. Bu sebzeleri tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir, çocukların büyümesine yardımcı olur. İşte Ağustos ayı sebzeleri:

Bamya,

Barbunya,

Dolmalık, sivri, çarliston ve kapya biber,

Kabak,

YeÅŸil Fasulye,

Patlıcan,

Salatalık,

Semizotu,

Domates sebzeleri Ağustos ayında sıkça tüketilmeli ve yemeklerde eksik edilmemelidir.

Ağustos Ayı Meyveleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?

Lezzetleri ise hem çocukların hem de yetişkinlerin sofralarından eksik edilmeyen meyveler, Ağustos ayının sıcaklarında da farklı şekillerde tüketilebilir. Meyveleri olduğu gibi tüketmek, yoğurtla yemek veya içecek şeklinde kullanarak vitamin ve minerallerinden yararlanılabilmesi için gereklidir. İşte Ağustos ayının meyveleri:

Haberin Devamı

Armut,

Üzüm,

ViÅŸne,

Ä°ncir,

Karpuz,

Kavun,

Mürdüm eriği,

Elma,

Nektarin,

Åžeftali,

Böğürtlen,

Taze ceviz ve taze fındık,

Hünnap,

Sarı kiraz Ağustos ayında üretilen, lezzetli ve sağlıklı olan meyvelerdir.

Ağustos Ayı Yeşillikleri Nelerdir?

Ağustos ayında yalnızca meyve ve sebzeler değil, yemişler ve yeşillikler de yetişir. Vücut direncini arttırmak, yaklaşan sonbahar griplerinde hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken yeşillikler bulunur. İşte sofralardan ve salatalardan eksik edilmemesi gereken Ağustos ayı yeşillikleri:

FesleÄŸen,

Biberiye,

Nane,

Maydanoz,

Dereotu,

Tere,

Reyhan gibi yeşilliklerdir. Özellikle salatalarda bulunması gereken bu yeşillikler Ağustos ayının vazgeçilmezleridir.

Ağustos Ayının Meyve ve Sebzeleri Nasıl Tüketilmelidir?

Meyve ve sebzeleri tüketirken yapılması gereken bazı kurallar vardır. Bunlar, meyve ve sebzeleri daha sağlıklı tüketmek, vitamin ve minerallerini alarak bağışıklığı güçlendirmek için özellikle dikkat edilmesi gereken kurallardır.

Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce bol su ile yıkamak çok önemlidir. Yiyeceklerin üzerinde biriken toz ve toprak, mikrop ve bakteri bol su ile yıkanarak giderilebilir. Böylelikle uzun yollardan sofralara kadar gelen yiyecekler dolayısıyla hastalıklardan kurtulmak, sağlıklı şekilde beslenmek mümkün hale gelir.

Haberin Devamı

Ağustos ayına ait meyve ve sebzeleri başka aylarda tüketmemek, hormonlu ve GDO'lu yiyeceklerden uzak durmayı sağlar. Ayrıca meyve ve sebzeleri kendileri yetiştiren kişiler yeterli ilaçlamaları yapmalı, meyve ve sebzeleri olgunlaştıktan sonra tüketmelidir.

 

Eda Ä°le Ne KonuÅŸtuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kiÅŸinin beÄŸenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuÄŸu oldu.

Ä°lginizi Çekebilecek DiÄŸer Haberler

Sıradaki Haber