Geri Dön

5. Gün sahur menüsü

5. gün sahur menüsü için tok tutan ve lezzetli tarifleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 5. gün sahur menüsünde; kurutulmuş domatesli muffin tarifi, ıspanaklı yumurta ve şeftalili buzlu çay tariflerine yer verdik.

5. Gün sahur menüsü

Sahurun 5. gününde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, sizin için pratik ve zaman almayacak kahvaltılık tarifler paylaştık. Kurutulmuş domatesli muffin ile orucunuzu acıkmadan tutabilecek, yumurtalı ıspanak tarifi ile yeteri kadar protein ve güç alabileceksiniz. Son olarak ise şeftalili buzlu çay ile serinleyeceksiniz. Şimdiden malzemeleri not etmeyi unutmayın. İşte 5.gün sahur menüsü...

Kurutulmuş domatesli muffin tarifi

5. Gün sahur menüsü

Malzemeler:

-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-7-8 dilim kurutulmuş domates
-1 su bardağı ufalanmış beyaz veya lor peyniri
-1 yemek kaşığı keten tohumu
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

-Domates dilimlerini kaynar suya koyup 20 dk bekletin.
-Suyunu süzüp minik minik doğrayın.
-Yumurtaları tuzla birlikte çırpın.
-Süt ve yağı ekleyip çırpın.
-Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
-Ufaladığınız peyniri, doğranmış domatesleri ve keten tohumunu ekleyip karıştırın.
-Hamuru Muffin kalıplarına üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
-170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yumurtalı ıspanak tarifi

5. Gün sahur menüsü

Malzemeler:

-1 demet ıspanak
-1 baş soğan
-3 yumurta
-Tereyağ
-Tuz, karabiber

Nasıl yapılır?

-Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun.
-İnce ince kıydığınız ıspanakları da ekleyip kavurun.
-Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.
-Yumurtaları kırıp kapağını kapatın.
-Yumurtayı istediğiniz kıvamda pişirin.

Şeftalili buzlu çay tarifi

5. Gün sahur menüsü

Malzemeler:

-2 adet şeftali
-1 su bardağı çay demi (demlenmiş, su eklenmemiş çay)
-1/2 su bardağı şeker
-2,5 litre su

Nasıl yapılır?

-Şeftalileri yıkayıp dörde bölün ve bir tencereye alın.
-Üzerlerine suyu ekleyin.
-Orta hararetli ateşte şeftaliler parçalanmaya başlayana kadar kaynatın.
-Ateşten alıp kapağını kapatın ve yarım saat bekletin.
-Suyunu süzüp şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
-Çay demini ekleyip dolaba kaldırın.
-Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber