Geri Dön

4. Gün sahur menüsü

4. gün sahur menümüzde yine hem doyurucu hem de susatmayan tarifleri paylaştık. Çılbır, tavada lavaş böreği ve sizi susatmayacak kırmızı erik kompostosu tarifi sizleri bekliyor. İşte 4. gün sahur menüsü...

4. Gün sahur menüsü

Ramazanın 4. gün sahur menüsünde çılbır, tavada lavaş böreği ve kırmızı erik kompostosu tariflerini paylaştık. Çok pratik ve zaman almayacak bu tarifleri, sahurun 4. günü için ideal. İşte 4. gün sahur menüsü...

Haberin Devamı

Çılbır tarifi

4. Gün sahur menüsü

Hem protein hem de kalsiyum almanızı sağlayacak çılbır tarifi, 4. gün sahur menünüz için ideal bir seçim olacaktır. Yapımı çok basit ve zamanınızı olan çılbır tarifini sizinle paylaştık.

Malzemeler:

-6 bardak su
-3 yumurta
-1 kaşık üzüm sirkesi
-3 kaşık yoğurt
-1 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı tereyağ
-Pulbiber-kekik-tuz

Nasıl yapılır?

-Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.
-Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.
-Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
-Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
-Yumurtaları servis tabağına alın.
-Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.
-Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.
-Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin.

Haberin Devamı

Tavada lavaş böreği tarifi

4. Gün sahur menüsü

Sahurun 4. gününde ekmek yerine tavada lavaş böreği yapmaya ne dersiniz? Sizi tok tutacak bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler:

-4 adet lavaş
-1 çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi için;

-Peynir
-Maydanoz

Nasıl yapılır?

-Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
-Lavaşın ilkini tereyağıyla yağladığınız tavaya serin.
-Üzerine hazırladığınız sostan bolca sürün.
-Üstüne 2. lavaşı serin. Tekrar sos dökün.
-Peynirli maydanozlu harcı yayın. 3. lavaşı serin.
-Tekrar bolca sos dökün. 4. lavaşı serip kalan sosu dökün.
-Tavayı büyük gözlü ocakta kısık ateşe koyun.
-Arada altının pişip pişmediğine bakın.
-Pişince üstünü de tereyağıyla yağlayıp tabak yardımıyla ters çevirip öbür yüzünü pişirin.
-Sıcak servis yapın.

Kırmızı erik kompostosu

4. Gün sahur menüsü

Kompostu, oruç tutarken susamanızı engeller ve sizi tok tutar. Bunlardan biri de kırmızı erik kompostosudur. Lezzetli ve serinletici olan erik kompostosunu yapmak için işte malzemeler...

Malzemeler:

-2 kg minik kırmızı erik
-2 su bardağı toz şeker
-Yarım çay kaşığı limon tuzu
-2 litre su

Haberin Devamı

Nasıl yapılır?

-Erikler iyice yıkanır. Tencereye alınır üzerine suyu eklenir.
-Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
-Kaynayınca da toz şekeri eklenip 5 dakika daha kaynatılır.
-Limon tuzu atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır.
-Ilıyınca bir kaseye dökülür ve soğutucu da soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber