4 adımda çikolatayı kusursuz bir şekilde eritmenin yolu
Ocakta çikolatayı eritme, aslında mikrodalgada olduğu kadar kolaydır! Yalnızca birtakım püf noktaları atlamamanız gerekiyor. Bunu yaparken aşırı ısıdan uzak durun çünkü bu hata, çikolatayı kolayca yakabilir veya pütürcüklü hale getirebilir. Peki, tencereden yükselen sıcak buhar sayesinde çikolataların kısa sürede erimeye başladığı benmari usulü çikolata eritme için neler gerekir, nasıl olur? İşte cevabı...

Malzemeler
Çikolata
Tırtıklı bıçak
Büyük bir tencere
Isıya dayanıklı kase (tencerenin üstüne yerleştirilebilecek kadar büyük)
Kauçuk spatula
Çikolata nasıl eritilir? Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Çikolatayı doğrayın
Çikolatanızı yaklaşık olarak küp şeker büyüklüğünde küçük parçalara ayırın. Bunun için tırtıklı bir bıçak işe yarar.
2. adım: Çikolatayı ısıya dayanıklı kaseye alın
Metal veya cam kasenizin içine çikolata parçalarını koyun. Tabii burada önemli olan, kaselerin ısıya dayanıklı olduğundan emin olmanız.
3. adım: Kaseyi kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyun
Tencerenize 2 parmak geçecek kadar su koyun. Isıya dayanıklı kaseyi tencerenin ağzına yerleştirin ve suyun, kasenin dibine değmemesini sağlayın.
4. adım: Çikolatayı karıştırın
Çikolatayı yumuşarken ara sıra karıştırın. Sadece birkaç küçük erimemiş parçacık olduğunda kaseyi ateşten alın. Kalan ısı, geri kalanını eritmeye yetecektir.
Afiyet olsun.