3 Farklı lezzette enfes kısır tarifleri
Birçok sebzeden elde edilen kısır tarifi yapılışı oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. Kısır tariflerini çeşitlendirebilir, 3 farklı lezzetle yapabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz tariflerde Adana usulü kısır, Antakya usulü kısır ve 15 dk kısır tariflerini bulabileceksiniz. Bu 3 tarifi denediğinize hem kısır tarifini tam olarak anlayabilecek hem de 3 farklı lezzette kısır yapabileceksiniz.
Kısır yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. Kısır tarifinde en ufak bir ayrıntıyı kaçırmak kısırınızın lezzetsiz ve lapa olmasına neden olabilir. sizlere kısırın en lezzetli halleri olan adana Antakya ve 15 dklık hazırlanan kısır tariflerini paylaşacağız. Bu tarifleri denerken kısırı yapmak artık çocuk oyuncağı olacak.
İlk tarifimize 15 dk'lık kısır tarifiyle başlayalım.işte 15 dk da hazırlanan kısır tarifimiz…
Kısır tarifi (15 dk'lık)
2 su bardağı köftelik bulgur
2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir demet marul
Yarım demet maydanoz
1 buçuk bardak sıcak su
Kısır nasıl yapılır?
İlk olarak köçftelik bulgurunuzu bir tasın içerisine boşaltın. Daha sonra içerisine 1 buçuk su bardağı kaynar su ilave edin. Ve üzeri kapalı bir şekilde bulgurlar şişene kadar bekletin.
Daha sonra bir tavaya soğanı sarımsağı koyun ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulmaya başladığında içerisine salçalaruı ilave edin.
Maydanozları ve marulu da doğradıktan sonra tüm malzemeleri buklgurun içerisine koyup lezzetli bir kısır tarifi elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kısır tarifinin en lezzetli olanlarından birisi de Antakya usulü kısırdır. Antakya usulü kısırın hem yapımı oldukça basit hem de lezzet olarak enfes bir tariftir. Dilerseniz Antakya usulu kısır tarifimize geçebiliriz.
Kısır tarifi (Antakya usulü)
Antakya usulü kısır diğer kısır tariflerine göre daha zengin içeriğe sahiptir. Ancak kısır tarifi kafanızda iyice oturduğunda, her türlü kısırı rahatlıkla ve lezzetli bir şekilde yapabileceksiniz.
Kısır tarifi malzemeler:
1 su bardağı esmer bulgur
Yarım bardak sıcak su
4 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
İsot, kimyon, acı pul biber, kırmızı toz biber
1 kahve fincanı yağ
Yarım demet maydanoz
Antakya usulü kısır tarifi
Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı ılık suyu döküp karıştırın. 15 dakika bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ekleyin. Elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin . Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ekleyip biraz daha yoğurun. İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Zeytinyağını yeşilliklerin üzerine gezdirip sadece karıştırın. Marul yapraklarıyla servis edin.
Lezzetli ve pratik olan bir diğer kısır tarifimizde adana usulü kısır tarifi… Birazdan vereceğimiz adana usulü kısır tarifimiz diğer tariflere oranla daha fazla baharat içeriyor.
İşte tadı damağınızdan düşmeyecek adana usulü kısır tarifimiz.
Kısır tarifi (adana usulü)
Adananın yemeklerini kim sevmez ki! Kebabı, içli köftesi gibi adananın kısırı da oldukça lezzetlidir.
Kısır tarifi malzemeler:
3 bardak köftelik bulgur
2 bardak sıcak su
1er yemek kaşığı biber ve domates salçası
2 tane soğan
2 diş sarımsak
Karabiber, sumak, kekik, nane,
1 demet
Sıvı yağ
Adana usulü kısır nasıl yapılır?
İlk olarak derince bir kabın içerisine suyu ve bulguru koyun. Bulgurlar şişene kadar bi kenarda bekletin. Daha sonra salça, soğan ve sarımsağı tavanın içerisinde kavurun. Salçalı soğan karışımını bulgurlar pişmeye başladıktan sonra kabın içerisine boşaltın.
İçerisine yağı, maydanozu vermiş olduğumuz baharatları ekleyerek iyice harmanlanmasını sağlayın.
Kısırınızın hafifçe karışmasını sağladıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Vermiş olduğumuz tüm kısır tarifleri, zengin malzeme içeriğine sahip olduğundan dengeli tüketildiğinde sağlığınıza oldukça faydalıdır. Kısır salatalarının içerisinde yer alan köftelik bulgur özellikle sağlık için oldukça faydalıdır.
Dilerseniz sizlere kısırın faydalarından kısaca bahsedelim.
İşte kısırın faydaları…
Bağırsakları çalıştırır
Kısır salatası bağırsakların en hızlı şekilde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sindirimi düzenler.
Bağırsak kanserinden korur
Haftada en az bir kere tüketilen kısır ilerleyen zamanlarda gelişecek bağırsak kanserinden korumaya yardımcı olur.
Hamileler
Hamileler ve gelişim çağındaki çocukların sık sık bulgur tüketmesi tavsiye edilir.
Hastalıkları önlüyor
Bulgurun ufak yaşlardan itibaren düzenli olarak tüketilmesi, ilerleyen yaşlarda birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
Çocukların zihinsel gelişimi
Kısırlık bulgur çocukların zihinsel gelişimini ve kemik sağlığını olumlu yönde etkiliyor.