Geri Dön

2. Gün sahur menüsü

2.gün sahur menüsünü sizinle paylaşıyoruz. Bu menüde hem doyurucu, hem besleyici, hem de sizi gün boyu tok tutacak tarifler yer alıyor. Eğer sahurda ne pişireceğinizi ve ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız, 2.gün sahur menümüze göz atın! İşte 2. gün sahur menüsü...

2. Gün sahur menüsü

Sahurun 2. gününde ne yiyeceğinizi ve ne pişireceğinizi bilmiyorsanız, sizin için birbirinden lezzetli ve yapımı çok basit olan tarifler paylaştık. Bu öğünler ile gün boyu tok kalabilir ve kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz. İşte 2. gün sahur menüsü için tarifler...

Menemen tarifi

2. Gün sahur menüsü

En zor zamanların kurtarıcısı olan menemen aslında en çok öğrenciler tarafından yapılıyor. Kaşarlı, sucuklu, soğanlı, soğansız dilediğiniz şekilde yapabileceğiniz belli bir kuralı olmayan menemeni herkes rahatlıkla yapabilir. Mevsiminden sonra lezzeti olmayan domateslerle yapmamak için menemenleri konserve haline de getirebilirsiniz.

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
-3 orta boy domates
-1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
-3 adet yumurta
-İsteğe bağlı kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

Nasıl yapılır?

-Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.
-Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.
-Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.
-Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz.
-Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz.
-Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
-Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin.
-Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.

Yağlı katmer tarifi

2. Gün sahur menüsü

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan katmer, sahurda da sizi tok tutacak ve susatmayacaktır. Tel tel yağlı katmeri dilerseniz peynirli veya dilediğiniz türde yapabilirsiniz. Biz sizin için sade katmer tarifini paylaştık.

Malzemeler:

-5,5 su bardağı un
-2 su bardağı ılık su
-Yarım paket instat maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı toz şeker

Arasına sürmek için:

-250 gr tereyağı

Nasıl yapılır?

-Yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri koyup yavaş yavaş su ilave ederek güzel bir hamur yoğurun.
-Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika daha iyice yoğurun. Pürüzsüz olduktan sonra üzerini streç film sarıp 20 dakika kadar sıcak ortamda üzerini örtüp mayalanmasını sağlayın.
-Bu arada tereyağını tavada eritin.
-Mayalanan hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın ben 6 beze yapın. Bezeyi alıp önce merdaneyle açıp sonra oklavayla biraz büyütün, çok inceltmeyin.
-Açtığınız yufkaya erimiş tereyağını fırça veya kaşık yardımıyla sürün ve bir parmak eninde sarın.
-Sardığınız rulonun üzerine de tereyağını sürüp sarın bitiş kısmını altına koyup bir küçük tepsiye yerleştirin.
-Tüm bezeleri bu şekilde yapıp buzdolabında biraz donmasını sağlayın.
-Soğumuş ve dinlenmiş olan bezeleri önce elle açıp sonra merdaneyle büyütün, ortadan dışa doğru yaparsanız daha rahat açılır.
-Bezeyi ne çok kalın nede çok ince yapın, daha sonra teflon tavaya bir tatlı kaşığı kadar yağ sürüp ekmeğinizi atın arkalı önlü güzelce kızartıp servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.

Kayısılı hoşaf tarifi

2. Gün sahur menüsü

Yemeklerin tatlarını tamamlayan, hazmı kolaylaştıran, sindirime yardımcı sağlıklı bir yaz içeceği hoşaf. Yaz meyvelerinin çoğu adeta hoşaf olup sofralarımıza konuk olmak için yaratılmış. Bunlardan bir tanesi de kayısı. Tarif oldukça az ve öz.

Malzemeler:

-600 gram kuru kayısı
-1 su bardağı toz şeker
-2 litre su
-2 adet karanfil
-1 adet limon tuzu

Nasıl yapılır?

-Zedeli kısımları varsa ayıkladığınız kayısıları bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Büyüklüklerine göre dört eşit parçaya ayırın.
-Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
-Kaynamakta olan suya doğranmış kayısı, karanfil ve limon tuzunu katın.
-Kayısılar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
-Ocaktan alıp ılınması için oda ısısında beklettiğiniz kayısı hoşafını buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber