Az malzemeli çikolata tarifi! Meğer evde çikolata yapmak bu kadar basitmiş
Çikolata küçük büyük dünyanın her yerinde sevilen bir tatlıdır. Çeşitliliği ve lezzetiyle de insanların favori atıştırmalıklarından biridir. Çikolata yapmak zor gibi görünse de kakaodan evinizde özel günlerinizde kendiniz çikolata yapabilirsiniz. İşte az malzemeli çikolata tarifi…
Çikolatanın birçok çeşidi vardır; bitter çikolata, süt çikolatası, beyaz çikolata, bitter-sweet çikolata ve kakaolu çikolata bunlardan bazılarıdır. Her çeşidin farklı kakao içeriği ve tadı bulunur. Ayrıca çikolata, çeşitli içeriklerle zenginleştirilerek fındık, meyve parçacıkları, karamel veya nane gibi tatlar eklenerek çeşitlendirilebilir.
Evde çikolata yapmak kulağa karmaşık gelebilir, ancak adımları doğru takip ederek herkesin yapabileceği bir tariftir. Farklı yöntemlerle evde çikolata yapabilirsiniz ve istediğiniz aromayı elde edebilirsiniz. Temel malzemesi kakao olan çikolatayı, malzemeleri doğru oranlarda kullanarak hazırlayabilirsiniz.
ÇİKOLATA TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı kakao
2/3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı tereyağı
1/4 çay kaşığı un
Yapılışı:
Kakao ve tereyağını mikserle iyice çırpın.
Karışımı benmari usulü eritin ve tekrar mikserle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Oda sıcaklığındaki sütü, şeker ve un ile karıştırın.
Bu karışımı kakaolu karışıma ekleyip, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Karışımı küçük çikolata kaplarına dökün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra çikolataları bir gece boyunca buzlukta bekletin.
Buzluktan çıkarıp, tadını çıkarabilirsiniz.
ÇİKOLATA YAPIMININ PÜF NOKTALARI
CNNTurk.com.tr’de yer alan bilgiye göre, evde çikolata yapmanın en basit yolu Fransızcadan gelen benmari usulünü uygulamaktır. Benmari usulü çikolata yapımında kullanılacak malzemelerin kaynamasını ve tatlarının bozulmasını önleyerek eşsiz lezzette çikolata yapılmasını sağlar. Benmari usulünde eritilecek malzemeleri direkt olarak ateşe vermek yerine, malzemelerin içi su dolu başka bir kabın içindeki suyun ısısıyla eritilmesi yöntemidir. Bu teknik malzemelerin tat kaybına veya kaynayarak bozulmaya uğramasının önüne geçtiğinden daha lezzetti çikolata yapımı için uygulanır.