Limon ve portakal Rutaceae ailesine ait turunçgillerdir. Neredeyse aynı besinsel özellikleri taşırlar. C vitamini ise bu meyvelerin en temel unsurlarından biridir. Ancak bir meyvedeki C vitamini değeri, diğer meyveden az bir farkla daha fazla. Portakal ve limon, C vitamini ve diğer besin öğeleri açısından benzer faydalar sunsa da, bazı besin değerleri ve özellikleri açısından farklıdır. Limona kıyasla tatlımsı bir lezzete sahip olan portakal, taze olarak tüketilmeye ve meyve suyu yapımına daha uygundur. Limon ise daha ekşi bir tada sahip olduğu için farklı lezzetlerde kullanılır.
Portakal, limona göre daha yüksek miktarda şeker ve kalori içerir. 100 gram portakalda yaklaşık 47 kalori bulunur. 100 gram limon ise yaklaşık 29 kalori içerir. Bu nedenle, düşük kalori gerektiren beslenme planları için limon daha uygun olabilir. Portakal, limona göre biraz daha yüksek miktarda C vitamini içerir. 100 gram portakalda yaklaşık 50-53 mg C vitamini bulunur. Bu oranlar portakalın daha yüksek vitamine sahip olduğunu gösterse de, limon da oldukça yakın bir orana sahiptir. O nedenle her iki meyvenin çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz.