Dondurulmuş sebzeler en olgun hallerinde şoklanarak dondurulduğundan, bu vitamin ve mineralleri en iyi şekilde hapseder ve besin değerlerinin parçalanmasını önler. İşte tam da bu yüzden bazı sebzeleri dondurmak ve dondurulmuş bir şekilde satın almak tüketileceği zaman daha sağlıklı bir besin tüketmek anlamına gelebilir. Peki, hangi sebzeler dondurulunca daha lezzetli oluyor?
1- Brokoli: C ve K vitaminleri açısından zengin olan Brokoli lif açısından oldukça zengindir. Dondurulmuş brokoli çıtırlığını ve parlak yeşil rengini iyi korur. Yalnızca yemeğini değil brokolinin salatasını ve garnitürünü de yapabilirsiniz.
2- Ispanak: Dondurulmuş ıspanak demir ve çok sayıda vitaminle doludur. İster smoothielerde, ister çorbalarda veya makarnalarda kullanılsın, dondurulmuş ıspanak herhangi bir öğüne ekstra besin eklemenin kolay bir yoludur.
3- Bezelye: Bezelye harika bir protein kaynağıdır. Dondurulmuş olsa bile pişirmek için buzluktan çıkarıldığında çabucak pişme özelliğine sahiptir.
4- Dolmalık biber: Dolmalık biber A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu sebzeleri dondurarak tüketmek çok sağlıklıdır. Buzluktan çıkarıp erimesini beklemeden içini doldurabilir ve pişmeye hazır edebilirsiniz.
5- Karnabahar: Karnabahar harika bir lif kaynağıdır ve dondurulduğunda çok daha iyi pişer. Uzmanlar bu sebzenin pirincin çok daha düşük karbonhidratlı bir alternatifi olarak da kullanılabileceğini söylüyorlar.