R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Hafta boyunca büyüyen yeniay belirli bir hedefe, sonuca doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Bu dönemde esnek davranmak ve oldukça uyanık davranmak gerekecek. İşlere, detaylara, düzen gerektiren koşullara vurgu var. 5’inden itibaren olaylara daha gerçekçi bakmak mümkün. Dikkatimizi daha pratik ve işle ilgili konulara odaklayabiliriz. Aşkta ve keyif veren konularda da ayaklarımızı yere daha gerçekçi basmaya başlayacağız. 5-7’sinde daha fazla çalışma ve sorumluluk içeren vurgular var. 10’undaki dolunay olaylara bakış açımıza daha fazla kabullenme ve bizi daha geniş ve anlayışlı olmaya yönelten kararlar, muhasebeler getirecek. 

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

4 Eylül Pazar

Daha fazla hareket ve özgürlük arayabileceğimiz, arayışlar içinde bir gündeyiz.

5 Eylül Pazartesi

Olayların pratik yönlerine bakarak daha kazançlı ve kararlı davranabiliriz.

6 Eylül Salı

İyimserliğe ihtiyacımız olabilir. Olayları, ilişkilerimizi daha doğru bir açıdan  değerlendirmeye bakalım.

7 Eylül Çarşamba

Bugün yeni fikirler ve sosyal konular açısından oldukça hareketli olabiliriz.

8 Eylül Perşembe

Kendimizi kısıtlanmış hissederken, oldukça gergin de olabiliriz. Seçimlerimize dikkat edelim.

9 Eylül Cuma

Bugün duygusal açıdan daha fazla hassasiyet ve ilişkilerde yumuşaklık arıyoruz.

10 Eylül Cumartesi

Balık burcundaki dolunay bizi psikolojik açıdan ilişkilere odaklıyor. Kimi zaman fedakarlıklar öne çıkabilir.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde iş ve çalışma ortamınıza yönelik konular, ilişkiler ve görüşmeler önem kazanıyor. Karşılıklı konularda üstünden geçilmesi gereken durumlar olabilir. İş ortamında ilişkiler ve kadınları ya da kadınlarla ilgili olabilecek koşullar dikkat çekebilir. Sözlerinizde daha dengeli kalmaya bakın. 7’si civarında özellikle sorumluluk gereken bir konuda daha hızlı ilerleme mümkün. Grup çalışmaları da önemli. 10’undaki dolunaylara biraz daha geniş bir açıdan bakmayı gerektirebilir. Bu dönemde kendi iç sesinize kulak vermeli, düzen gerektiren özen göstermelisiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde Başak’ta ilerleyen Güneş ve 5’inden itibaren Venüs hayatınıza daha olumlu bir atmosfer katabilecek fırsatlara işaret etmekte. Yaratıcı olabileceğiniz, kendinizi gösterebileceğiniz bir bir alana odaklanmaya bakın. Aşkta, sevdikleriniz ile daha mutlu olabilir, çocuklarınızla ilgili daha çok şey yapabilirsiniz. Bu dönemde fazladan harcamalar da var. 7’si civarında olaylara bakış açınızda biraz daha esnek olmaya bakın, işe ve sorumluluklara yönelik işler hız kazanıyor. 10’undaki dolunay gelecek beklentileriniz yönünde bir muhasebe yapabileceğinizi ve bazı sonuçlar da elde edebileceğinizi gösteriyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Haberin Devamı

Bugünlerde Mars burcunuzda ilerliyor ve sizi daha girişken, istekli ve hırslı kılmakta. Kendinizi ortaya koymak ve savunmak isteği ile de harekete geçebilirsiniz. Aynı zamanda evinizi, yerleşim ve ailenizi ilgilendiren işler, toprak, gayrimenkul gibi gibi konular da önemli sayılabilir. 5’i sonrasında evde daha olumlu adımlar mümkün. 7’si civarında belirli bir korkuyu, endişeyi aşabilir ve hayata bakış açınızı yenileyebilirsiniz. 10’undaki dolunay özellikle iş ve özel hayat arasında önemli bir değerlendirme yapabileceğinizi gösteriyor.

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde düşüncelerinizi toparlamaya, daha etkin ve pratik olmaya çalışabilirsiniz. Zihinsel planda dikkatli ve sakin kalmaya özen gösterin. Tam olarak göremediğiniz durumlar, hassasiyetler ve endişeler olabilir. 5’i sonrasında görüşmelerde, iletişimde daha olumlu tecrübeler mümkün. Ancak 7’si civarında karşılıklı konular, anlaşma içeren konularda daha akılcı ve sakin kalmaya bakın. 10’undaki dolunay size uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda belirli sonuçlar ve değerlendirme yapma imkanı getirebilir.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde iş ve kazançlar alanında yapabileceğiniz çok şey var. Parasal konularda, gelirlerinizi ilgilendiren girişimlerde bulunabilirsiniz. 5’i sonrasında bu konularda daha olumlu bir hava ve haberler gündeme gelebilir. Bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar içinde de oldukça hız ve hararet var. 7’si civarında düzen, sağlık ve iş konularını ilgilendiren konularda daha hızlı adımlar atabilirsiniz ancak karşılıklı konularda esnek olmak gerekiyor. 10’undaki dolunay sizi duygusal açıdan, ortaklı konularda daha düşünceli olmaya itebilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde Güneş burcunuzda ilerlerken yeni istekler, başlangıçlar ve kişisel açıdan daha çok şey yaparak, kendinizi gösterebileceğiniz olanaklar var. 5’i sonrasında ilişkilerinizde, sizi mutlu eden konularda ve aşkta daha belirgin adımlar atabilirsiniz. Kişisel açıdan çok şey adım atabilirsiniz. 7’si civarında aşkta ve sevdikleriniz ile ilgili konularda biraz daha dengeli ve akılcı olmaya bakın. Israrcı olmamaya bakın. Nitekim 10’undaki dolunay özellikle ilişkilerinize, evlilik ve ortaklık içeren konulara önemli değerlendirmeler getirebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde bazı karışıklıklar, dışsal etkilere açık olmak söz konusu. Kişisel açıdan sizi bağlayan, hassasiyet içeren durumlar var. Özellikle 5’i sonrasında arzu ve isteklerinizde, aşkta ve beklentilerinizde daha dikkatli olmaya bakmalısınız. Gizli kalan durumlar öne çıkıyor olabilir. 7’si civarında ailenizi, evle, yerleşiminizi ilgilendiren konularda daha çok uğraşmak vermek durumunda olabilirsiniz. 10’undaki dolunay ise bugünlerde daha kabullenici olmak gerektiğini hatırlatmakta. Düzen, sağlık ve iş konularını ihmal etmeyeceksiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Yılın bu döneminde değişen istekler ve yenilikler var. Uzun zamandır çalıştığınız konularda belirli bir sonuç elde edebilir ve geleceğe yönelik yeni fikirler geliştirebilirsiniz. Arkadaşlar, gruplar da size daha çok yardımcı olabilir. Özellikle 5’i sonrasında hayatın güzel yönlerine, arkadaşlıklara daha açıksınız. 7’si civarında yakın çevrenizde ve düşüncelerinizde biraz daha esnek olmaya çalışın. Eve yönelik bir çaba da dikkat çekebilir. 10’undaki dolunay aşk hayatınızla ilgili bir sonuç ve kendinizi göstermek isteyebileceğiniz bir ortam getirebilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde oldukça dikkat çekici konular, hareketlilik ama aynı zamanda dikkatli olmayı gerektiren gelişmeler var. Hayatın pek çok alanında, özellikle işiniz ve hedefleriniz ilgili konularda daha fazla şey yapma gereği hissedebilirsiniz. Karşılıklı konulara, kimi zaman rekabet ya da düşmanlık içerebilecek durumlara ve ilişkilere de dikkat etmelisiniz. 7’si civarında para durumunuz konusunda daha çok şey yapmak isteyebilirsiniz. 10’undaki dolunay ailenize, iç dünyanıza yönelik bir konuyu daha fazla muhasebe etmenize işaret edebilir. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde Başak burcunda ilerleyen Güneş ve 5’inden itibaren Venüs hayata daha geniş bir açıdan bakabileceğiniz deneyimler getirmekte. Yeni insanlar, yeni çevreler ve iş açısından uzaklarla, yabancılarla ilgili konular gündeme gelebilir. Uzaklardan olumlu haberler, eğitim ve tanınma gibi konularda pozitif gelişmeler bekleyebilirsiniz. 7’si civarında Ay burcunuzda ilerken duygusal açıdan sizi igilendirebilecek bir konu için çaba sarfedebilirsiniz. 10’undaki dolunay sezgilerinizden de yararlanabileceğinizi anlatıyor. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde Başak’ta ilerleyen Güneş ve 5’inden sonra Venüs başkaları ile etkileşime, ortak kazanç ve gelirlere, yatırımları, borçları ilgilendiren konulara dikkat çekiyor. Aynı zamanda bazı endişeler ve huzursuzluklar da mümkün. Aşkta ve parasal konularda kendi iç sesinizi daha çok dinlemeli ve aceleci olmamalısınız. 7’si civarında geçmişten kaynaklanan konular, bazı hassasiyetler söz konusu. 10’undaki dolunay maddi durumunuz ve işle ilgili konularda yeteneklerinizi gözden geçirebileceğinizi ve bütçeniz üzerinde daha çok düşünebileceğinizi gösteriyor. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yılın bu dönemde pek çok sonuç ve değerlendirme dikkat çekmeye başladı. Son altı aydır süregelen koşullar artık bir olgunlaşma ve sonuç aşamasına girmekte. Bu nedenle karşılıklı konulara, ilişkilere ve başkalarından edinebileceğiniz değerlendirmelere dikkat etmelisiniz. 5’i sonrasında evlilik ve ilişkilerde daha fazla denge arayabilirsiniz. 7’si civarında işle ilgili hedeflerde hızlı bir ilerleme ve ciddi değerlendirmeler söz konusu. 10’unda burcunuzdaki dolunay sizi duygusal açıdan ilgilendiren, eve, ailenize yönelik olabilecek sonuçlara işaret ediyor.