R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Başak burcundaki yeniay bu dönemde hayatımıza oldukça hızlı bir tempo getirmekte. İletişimde, konuşmalarımızda, hareket ve yolculuk içeren konularda biraz daha sakin ve planlı olmaya bakmalıyız. Sabırsızlık bir sorun haline dönüşebilir. Sözlerimize de dikkat edelim. 1 Eylül civarında daha doğru kararlar ve fırsatlar var. Gelişen yeni şartları yakından takip etmek faydalı olacak. 3 Eylül civarı ise iletişim, konuşmalar ve bilgi alışverişi açısından oldukça hareketli ancak planlarımızda fazla abartılı da olabiliriz. İletişim yeteneklerimizi daha iyi kullanmaya çalışalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

28 Ağustos Pazar

Kendimizi daha girişken ve hızlı hissedebileceğimiz bir gündeyiz. Daha sakin olmaya çalışalım.

29 Ağustos Pazartesi

Günün ilk yarısı çok dengeli olmayabilir. Öğle sonrasında ilişkiler önem kazanıyor.

30 Ağustos Salı

Ortaklaşa konularda daha hızlı davranabiliriz. İlişkilerimizi geliştirmek için hareketli bir gündeyiz.

31 Ağustos Çarşamba

Ay yanan yolda ilerlerken pazarlık içeren konulara özen gösterelim. Ortaklıklardan kazanç mümkün.

1 Eylül Perşembe

Duygusal açıdan yoğun sayılabilecek deneyimler var. Ancak kendi kendimizi yıpratabiliriz de.

2 Eylül Cuma

Özellikle günün ilk yarısında önemli adımlardan, kararlardan kaçınmak gerekiyor.

3 Eylül Cumartesi

Sabah saatlerinde biraz daha sakin kalmaya bakalım. İletişimde yanlışlıklar ve fikirlerimizde abartılar bizi test edebilir.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Başak burcundaki yeniay çalışma ortamınıza ve işle ilgili konulara hızlanma ve hareketlilik getirmekte. Bu dönemde sağlık, düzen ve organizasyon işlerine daha çok odaklanabilirsiniz. Gruplar ve arkadaşlıklar içinde de hareketlilik söz konusu. Yakın çevrenizde artan bir hız ve iletişim dikkat çekiyor. 31’i civarında ilişkilerinizi daha iyi yönetmeye ve dengede kalmaya bakın. Ortaklaşa konularda yeni fırsatlar da belirebilir. 3’ü civarında ise yeni insanlarla karşılaşmak, yeni şeyler öğrenmek ve uzaklarla ilgili işler için daha çok şey yapabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde Başak’taki yeniay severek yapabileceğiniz işlere zaman ayırabileceğinizi gösteriyor. Ancak maddi konularda daha gerçekçi olmak gerek. Artan masraflar ve işe yönelik çabalarınızda daha özenli olmalısınız. Ayrıca bu dönemde bazı karşıtlıklar da gündeme gelebilir. Parasal konularda daha dikkatli olun. 31’i civarında iş ortamında ilişkilere ve dengeli davranmaya ihtiyacınız olabilir. 3’ü civarında ise sizi endişelendirebilecek bir konuda çaba sarfedebilirsiniz. Ortaklı işler, borç, alacak işleri öne çıkabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde Mars burcunuzda ilerlerken kendinizi daha cesur ve girişken bulabilirsiniz. Aceleci davranmak yerine enerjinizi planlı kullanmaya çalışın. Yeniay özellikle bitişler ve yeni başlangıçlar getirmekte. Ailevi işler, eve, yerleşime yönelik uğraşlar dikkat çekebilir. Bu dönemde sizi yorabilecek çalışma, hizmet ya da sağlık konuları önemli. 31’i civarında yaratıcı yönlerini daha rahat ortaya koyabilir, keyiflere açık olabilirsiniz. 3’ü civarında ise evlilik ya da başkalarından kaynaklanabilecek durumlar sizi daha çok meşgul edebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Başak burcundaki yeniay sizi zihinsel açıdan daha hızlı ve keskin kılmakta. Düşüncelerinizde, yakın çevrenizde olup bitenlerde daha hızlı davranabilirsiniz. Ancak bu durum kimi zaman tartışma ya da huzursuzluk kaynağı da olabilir. Bu dönemde kendinizi ortaya koymak yönünde isteklisiniz. 31’i civarında evinize, ailenize yönelik işlere daha çok zaman ayırabilir ve yenlikler yapabilirsiniz. 3’ü civarında ise zamanınızı alıp sizi uğraştırabilecek durumlar, kimi zaman aksilikler ya da yorgunluklar da söz konusu olabilir.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Başak burcundaki yeniay iş konuları, parasal istekler ve hedefler yönünde sizi daha hızlı ve gayretli kılıyor. Bu dönemde birikimlerinizi daha iyi yönetmeye bakın. Gruplar ve arkadaşlar arasında da daha etkin ya da girişken olabilirsiniz. Bu dönemde ev ve yerleşim konuları da değişim getirebilir. 31’i civarında ziyaretler, konuşmalar ve iletişim açısından oldukça hareketli bir ortam söz konusu. 3’ü civarında hayatın güzel ve keyifli yönlerine daha açıksınız. Ancak bu durum maddi durumunuzu ters yönde de etkileyebilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Oldukça hızlı ve etkin olabileceğiniz bir dönem başladı. Bugünlerde iş hayatınızda ve hedeflerinizde daha önemli adımlar atıp dikkat çekebilir. Güneş de size yeni hevesler ve istekler getirmekte. Düşüncelerinizi daha iyi toparlamaya ve konsantre olmaya bakın. 31’ü civarında işle ya da harcamalarınız ile ilgili bir konuda ortaklıkları daha iyi kullanmaya bakmalısınız. 3’ü civarında biraz daha sakin ve dengeli olmak gerekebilir. Eve, yerleşime ya da ailenize yönelik bir konuda daha çok şey yapmak isteyebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen Merkür iletişimin, konuşma ve görüşmelerin düşüncelerinizi değiştirebileceğinizi gösteriyor. Ancak bir yandan da henüz olgunlaşmamış konular, gizlide kalan koşullar olabilir. Bu dönemde ödemelerinizi, kaynaklarınızı daha dikkatli yönetmek durumundasınız. 31’i civarında şahsi konularda, ailevi konularda daha iyi yeni şeyler yapmak ihtiyacı hissedebilirsiniz. 3’ü civarında ise yolculuklar, hareket ve eğitim gibi konular yeni şeyler öğrenmenize ve kendinizi anlatmanızı kolaylaştırmakta.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde etkinliğinizi arttırabilir ve kişisel hedefleriniz yönünde daha kararlı hareket edebilirsiniz. Gruplarla çalışma ve hedeflere odaklanma söz konusu. Ancak bazı endişeler ya da finansal açıdan dikkatli olmanız gereken durumlar da olabilir. Kimi zaman korkularınızı doğru yönde kullanarak engelleri aşabilirsiniz. 31’i civarında ortaklaşa konularda biraz daha sakin ve samimi olmaya bakmalısınız. Gizli kalan şeyler yüzünden huzurunuz bozulabilir. 3’ü civarında ise parasal konular ve yeteneklerinizi kullanmak yönünde daha istekli olabilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Başak burcundaki yeniay işe yönelik konulara ve hedeflerinize güçlü bir farkındalık ve yenilik getirmekte. Bu dönemde sorumluluklar da artabilir. Ancak bazı kontrol dışı ve gizli durumlara da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle ilişkilerde, evlilik ve ortaklıklar içinde artan bir gerilim söz konusu. 31’i civarında arkadaşlar ya da gruplar içinde daha fazla şey yapma imkanı bulabilirsiniz. 3’ü civarında ise Ay burcunuzda iken daha iyi bir iletişim kurmak ve isteklerinizi doğru şekilde anlatmak özellikle size yeni başlangıçlar getirebilir. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde yeni şeyler öğrenmek, yabancılarla temas kurmak açısından daha odaklı olabilirsiniz. Medya, eğitim ya da düşüncelerinizi yayabileceğiniz konulara zaman ayırabilirsiniz. Ancak bir yandan iş ortamında yoğun çaba ve sizi kimi zaman öfkelendirebilecek koşullar gündeme gelebilir. 31’i civarında ortaklaşa bir konu, anlaşma açısından yapabileceğiniz çok şey var. Sorumluluklar da dikkat çekmekte. 3’ü civarında ise bazı varsayımlarınız ya da düşünceleriniz yüzünden aksilikler yaşayabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde karışık etkiler söz konusu. Başak burcundaki yeniay daha fazla stres ya da endişe getirebilir. Bu nedenle düşüncelerinizi, korkularınızı iyi yönetmeye bakmalısınız. Finansal işler, borç, alacak işleri de öne çıkabilir. Bu dönemde kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar da bulabileceksiniz. 31’i civarında yeni kişiler, uzaklar ve eğitsel konular açısından açılımlar yapabilirsiniz. 3’ü civarında da arkadaşlıklar, sosyal konular ve isteklerinize kavuşmak yönünde kendinizi daha şanslı hissedebilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken önemli sonuçlar ve muhasebeler gündeme gelmeye başlıyor. Son altı aydır süregelen koşulların değişmeye başladığını ve sizi yeni bir sürece doğru götürdüğünü görebilirsiniz. Bu dönemde işte koşullar pek rahat olmayabilir ve sonlanmalar da gündeme gelebilir. 31’i civarında ortaklı bir konu üzerinde, maddi konularda daha fazla şey yapmak ihtiyacı içinde olabilirsiniz. 3’ü civarında ise dikkat çekebileceğiniz, sizi öne çıkarabilecek olanaklar var. Daha düzgün bir iletişim kurmaya bakmalısınız.