R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk günlerinde bizi duygusal açıdan meşgul eden hassasiyetler var. Sezgilerimizden yararlanabiliriz. Yaratıcı ya da ruhsal konulara da açıklık gösterebiliriz. 18’inden itibaren ailemize, sevdiklerimize yönelik konularda daha güçlü paylaşımlar içindeyiz. Bu dönemde evimize, kendi özel dünyamıza yönelik olumlu adımlar atabiliriz. 20’si civarında ise oldukça kararlılık ve güç gerektiren bir durum bizi motivasyon yönünde test etmekte. Bugünlerde en son gerçekleşen dolunayın getirmiş olduğu koşulları daha iyi farkedebileceğiz. 22’si sonrasında kişisel gücümüzü ve fikirlerimizi açık şekilde ifade etmek kolaylaşacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

17 Temmuz Pazar

Bugün duygusal açıdan yeni şeyler keşfetmeye açığız, başkalarına yardımcı olmak isteyebiliriz.

18 Temmuz Pazartesi

Günün ilk yarısında bazı bitişler, sonlanmalar yaşanabilir. Öğle sonrasında daha hızlı davranabiliriz.

19 Temmuz Salı

Yeni şeyler yapma hevesi ile girişken olabileceğimiz bir gündeyiz. Kendimize daha çok güvenebiliriz.

20 Temmuz Çarşamba

Bugün son dördün aşaması bizi oldukça hırslı ve güçlü olma yönünde kamçılıyor.

21 Temmuz Perşembe

Parasal konularda daha dikkatli olmalı, öfke ve inattan uzak durmaya çalışmalıyız.

22 Temmuz Cuma

Beklenmedik gelişmeler düşüncelerimizi ve özellikle de maddi durumumuzu yakından değiştirebilir.

23 Temmuz Cumartesi

Fikir alışverişi ve gruplar açısından hareketli bir gündeyiz. Pek çok şey öğrenebiliriz.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Haftanın ilk günlerinde aileniz ve özel hayatınız ile daha yakından ilgilenme gereği duyabilirsiniz. Bu dönemde görevler, sorumluluklar alanında da bir muhasebe söz konusu. 18’i sonrasında evinizde, ailevi konular içinde daha çok mutluluk ve bir araya gelme duygusu yaratan olanaklar var. 20’si civarında kişisel alanda oldukça iddialı olabilirsiniz. Büyük bir çaba içindesiniz. Güçlü olma gereği hissedebilirsiniz. 22’si sonrasında kendinize güveniniz artıyor. Kendinizi daha özgür ve düşüncelerinizde de pozitif bulabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Haftanın ilk günlerinde yakın çevrenizde daha fazla paylaşım ve iletişim mümkün. Gruplar ve arkadaşlıklar içinde de yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Düşüncelerinizi daha güçlü şekilde kullanmanız da gerekebilir. 18’i sonrasında ziyaretler, görüşmeler ve ailevi konular için daha olumlu bir atmosfer bulabilirsiniz. Ev ve yerleşim odaklı uğraşlar, ilgiler artabilir. 20’si civarında duygusal alanda kendinizi daha huzursuz hissedebilirsiniz. Endişelerinizi büyütmemeye bakın. 22’sinden itibaren kendi özelinize, ailevi konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz. Bazı ortaklı işler, toprakla ilgili kazançlar da olabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde sahip olduğunuz destekleri ve yetenekleri daha iyi kullanmanın yollarını arayabilirsiniz. Finansal alanda önemli muhasebeler içindesiniz. Haftanın ilk günlerinde sezgilerinize de kulak verin. Özellikle 19’undan sonra yeteneklerinizi kullanabileceğiniz, daha fazla hareket ve değişiklik getiren imkanlar artabilir. Eğitsel işlerde de başarılı olabilirsiniz. 20’si civarında gruplar, arkadaşlıklar içinde biraz daha dengeli olmaya bakın. Maddi alandaki kısıtlamalar beklentilerinizi gözden geçirmenize yol açabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Son haftalarda burcunuzda ilerleyen Güneş size kişisel konularınıza daha fazla odaklanma imkanı getirdi. Bu dönemde ilişkilerinizde, sizi bağlayan durumlar içinde ciddi bir muhasebe içindesiniz. 18’i ile birlikte burcunuza ilerleyen Venüs size daha yumuşak temalar, arkadaşlıklar ve ilişkilere vurgu getirmekte. Ancak 20’si civarında oldukça hırslı ya da mücadeleci olmak durumunda olabilirsiniz. Mesleki bir konu, sorumluluk nedeni ile öne çıkmak durumunda olabilirsiniz. 22’sinden sonra destek bulmanız daha kolay hale gelebilir.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Son günlerde uğraştırıcı nedenler, bedensel açıdan yorucu olabilecek konular öne çıkmış olabilir. Bu dönemde kendinize daha fazla zaman ayırmalısınız. 18’i sonrasında aşkta ve duygusal beklentilerde kapalı ya da tam olarak ifade edilemeyen durumlar yaşanabilir. 19’undan sonra burcunuza ilerleyen Merkür kendinize güvenme ve ifade etme yönünde sizi destekliyor. 20’si civarında fikirlerinizde ve uzaklarla ilgili işlerde daha fazla çaba içine girebilirsiniz. 22’si sonrasında kendinizi daha güçlü ve bağımsız ifade edebileceksiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Son zamanlarda ailenizi de içine alan beklentiler ve yeni düşünceler dikkat çekiyor. Belirli sonuçlar ve muhasebeler de var. 18’i sonrasında gerek arkadaşlıklar gerekse ailevi konularda daha fazla paylaşım ve  mutluluk getiren olaylar mümkün. 20’si civarında endişe yaratan bir konuda daha cesur davranmak ve engelleri aşmak çabası içindesiniz. 22’sinden sonra beklemeler ya da sizi psikolojik açıdan oyalayan durumlar, bazı hassasiyetler gündeme gelmeye başlayabilir. Kendinize güveninizi hassas kılan durumlarla karşılaşabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde statünüzü, evliliğinizi ve sorumlulukları ilgilendiren konular dikkat çekiyor. Son haftalarda hem ailevi alanda, hem de işinizde belirli sonuçlar, ciddi muhasebeler gündeme geliyor. 18’i sonrasında bu konularda daha olumlu koşullar doğabilir. Ayrıca bu dönemde arkadaşlıklar, sosyal fırsatlar ve sizi daha ümitli kılan gelişmeler yaşayabilirsiniz. 20’si civarında ilişkilerinizde test edilebilirsiniz. Kendi gücünüzü ortaya koyma yönünde çaba sarfetmeniz gerekebilir. 22’sinden sonra sosyal alanda daha dışadönük olabileceğiniz fırsatlar artıyor.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Haftanın ilk günlerinde sezgilerinizden daha çok yararlanıp, düşüncelerinizi akıcı şekilde anlatabileceğiniz olanaklar bulabilirsiniz. 18’i sonrasında aşkta ve hayata bakış açınızda daha olumlu bir bakış açısı gelişiyor. Son zamanlarda ciddi değerlendirmeler içindesiniz. Bu dönemde kendinizi daha fazla gösterme ve çabalarınızın karşılığını almanız mümkün. Ancak ilişkilerinizi, denge içeren konuları daha bilinçli yönetmek durumundasınız. 22’si sonrasında sizi daha çok öne çıkarabilecek, yeteneklerinizle dikkat çekebileceğiniz günlerdesiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde sizi bağlayan, maddi açıdan muhasebe getiren koşullar dikkat çekiyor. Enerjinizi, duygularınızı daha bilinçli şekilde yönetmeniz gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde ailevi konular, hassasiyetler var. Bazı ortak kazanç imkanları da belirebilir. 19’u sonrasında yeni insanlar, yeni fikirler açısından daha olumlu bir hava var. 20’si civarında kişisel açıdan önemsediğiniz bir konu, bir fikir üzerinde daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Fanatikleşmemelisiniz. 22’sinden itibaren kendinizi daha özgür ve güvende hissedebileceğiniz olanaklar artacak. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Yılın bu döneminde Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken pek çok değerlendirme içindesiniz. Adeta bir rövanş söz konusu. 18’i sonrasında ailevi alanda ve ilişkilerde daha fazla paylaşım ve yakınlaşma mümkün. Ancak bu dönemde aşktan beklentilerinizde kendinizi gereksiz yere de yıpratabilirsiniz. Olaylara biraz daha yukarıdan bakın. 20’si civarında ailenizi ilgilendiren bir konuda kişisel çatışma ya da üstünlük duygusunu aşmaya bakmalısınız.  Bu dönemde önceliğiniz kendi endişe korkularınızı daha yakından anlamak olmalı. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Son haftalarda enerjinizi test eden, sizi fazlası ile meşgul eden koşullar gündeme gelmiş olabilir. Bu dönemde başkaları ile ilgilenmek, hizmet konusu da bağlayıcı bir atmosfer yaratıyor. Yine de 19’undan itibaren kişisel alanda hem kendinize hem de ilişkinize daha yakından bakma imkanı bulabileceksiniz. Eşiniz ile ya da karşılıklı bir konu içinde daha fazla diyalog fırsatı var. 20’si civarında düşüncelerinizi daha dengeli ifade etmeye bakın. 22’sinden sonra pek çok alanda bir muhasebe gündeme gelmeye başlayacak. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde kendinizi anlatmak, daha fazla şey paylaşmak kolaylaşıyor. 18’inde Yengeç burcuna ilerleyen Venüs kendinize zaman ayırmanız, yeni tecrübeler edinmeniz için uygun fırsatlar getiriyor. Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha mutlu ve kolaylaştırıcı imkanlar var. 20’si civarında ise işiniz ve parasal konular yönünde belirli ispat ve çaba içinde olabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde mesleki alanda daha fazla şey yapma ihtiyacı artıyor olacak. 22’si sonrasında çalışma ortamınız ve iş açısından yeni görevler gündeme gelebilir.