Meriç Köyatası

Meriç Köyatası

merickoyatasi@hotmail.com

Tüm Yazıları

Cennette yelken eğitimi

Yaz kampına katılan çok küçük yelkenciler, kurs sonunda
bir gösteri yarışıyla, kendilerini izlemeye gelen ailelerini selamlıyor.

Daha önce Gökova Körfezi ile ilgili gezilecek yerleri yazarken, özellikle yelkene başlamak isteyenler için Karacasöğüt’teki yelken kulübünü genişçe aktarma sözü vermiştim. Kısmet bu haftaya imiş.
Gökova Yelken Kulübü, Türk denizciliğine geniş yelpazede hizmet veren nadide bir yelken kulübümüz. Adından da anlaşılacağı üzere, sadece Türkiye’nin değil dünyanın cennet köşelerinden Gökova Körfezi’nde Karacasöğüt Koyu’nda yer alıyor. Kulübün konumu, dört mevsim yelken sporu ve yelken eğitimi için uygun bir iklim sunuyor.
Kulüp 2002 yılında Haluk Karamanoğlu ailesi ve denize gönül veren dostları tarafından kuruldu. Karamanoğlu ailesi 1988-1993 yılları arasında dünya turu yapmıştı. O zamanlar henüz küçük 4 yaşında olan Derin ve 13 aylık olan Deniz kardeşler bugün büyüdü, babaları Haluk Karamanoğlu gibi yelken eğitmeni oldular.
Kulüp bünyesinde hem gençler lisanslı yelken sporcusu olarak yetiştiriliyor hem de yaş sınırı olmaksızın büyüklere denizcilik ve yelkencilik kursları veriliyor. Kulübün bugüne kadar yetiştirdiği yelkenci sayısı 800’ü aşmış durumda. Gökova Yelken Kulübü’nün çok sayıda lisanslı sporcusu, optimist ve lazer branşlarında Türkiye ve uluslararası yarışmalarda iyi dereceler aldılar. Kulüp tamamen yarışçı yetiştirirken, yine aynı tesis bünyesinde yer alan Global Sailing Academy de yaz aylarında genç yelkenci kampları yapıyor, yılın her mevsiminde yetişkinlere yönelik yelken eğitimleri ve mavi eğitim gezileri düzenliyor.

İskelesi gezginleri ağırlıyor
Kulübün bünyesinde yer alan iskelede yerli ve yabancı yelkencilere bağlama, su, elektrik; karada da duş, tuvalet, restoran gibi hizmetler veriliyor. Tesis bünyesinde ayrıca konaklama için sınırlı sayıda lüks döşenmiş oda da var. Dünya turu yapan tüm yerli ve yabancı tekneler mutlaka buraya uğruyor. Kulübün iskelesinde bağlı teknelerin çoğu, ünlü denizci gezginlere ait... Akşamüstü saatlerinde, buradaki denizci sohbetlerine doyum olmuyor. Birçok denizci başından geçen kötü ve zor anları gülerek anlatırken, aslında büyük bir tecrübeyi de diğer denizci dostlarıyla paylaşmış oluyor.
Hangi yaşta olursa olsun, yelken eğitimi almak ve bu işe başlamak istiyorsanız, en doğru adreslerin başında burası geliyor. Çocuğunuz varsa önümüzdeki yaz için fazla geç kalmadan şimdiden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Yaz yelken kampının kayıtları kış aylarında doluyor. Yetişkinler için ise
12 ay eğitim programı uygulanıyor. www.gokovayelken.com ve www.globalsailingacademy.com

Haberin Devamı

EKİM AYI FIRTINA TAKVİMİ

* 04 Ekim Koç Katımı Fırtınası
* 09 Ekim Yaprak Dökümü Fırtınası
* 13 Ekim Meryem Ana Fırtınası
* 17 Ekim Kırlangıç Fırtınası
* 19 Ekim Bağ Bozumu Fırtınası
* 28 Ekim Balık Fırtınası3

Haberin Devamı



Cennette yelken eğitimi


Deniz ve Derin Karamanoğlu kardeşler, dünya turuna çıktıklarında Deniz 13 aylık, Derin de
4 yaşında idi. Şimdi iki kardeş, İngiltere Royal Yacht Academy’den (RYA) yelken eğitmeni diploması aldılar, Türk gençlerini denizci ve yelkenci olarak yetiştiriyor.

Gökova Yelken Kulübü hem çocuklar için hem de yetişkinler için denizcilik eğitimi veriyor. Karacasöğüt’teki tesis, insanda cennette olduğu hissini uyandırıyor

Cennette yelken eğitimi


Gökova Yelken Kulübü, Karacasöğüt Koyu’nda muhteşem bir doğanın içinde yer alıyor. Kulübün iskelesinde, dünya turu yapan çok sayıda Türk ve yabancı yelkenciyi görmek ve onlarla sohbet etmek mümkün...

KAPTANIN MUTFAĞINDAN
Hindistan cevizi kremasıyla deniz ürünleri güveç


Gökova Yelken Kulübü tesisinin mutfağında, Chriss Karamanoğlu’nun hazırladığı menü, dünya denizlerinin ve değişik kültürlerin lezzetlerini sunuyor. Hindistan cevizi kremasıyla hazırlanan Uzakdoğu usulü deniz mahsulleri güveç ise muhteşem.
Malzemeler: Tereyağı, daha önceden haşlanmış ahtapot, kalamar, temizlenmiş karides, 50 gram kadar Hindistan cevizi kreması, bir adet orta boy soğan, bir adet kabuğu soyulmuş domates, bir adet yeşilbiber, iki diş dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kimyon...
Tereyağı tavada eritilip içine soğan ve biber ince ince doğranır. Pembeleşene kadar kavrulur. Ardından karides ve ahtapot kuşbaşı, kalamar halka şeklinde doğranır ve sote edilir. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ilave edilir. Tuz, karabiber, kimyon, sarmısak, Hindistan cevizi kreması eklenip iki dakika kadar karıştırılır. Önceden ısıtılmış güveç kabına, tavadan alınan malzemeler dökülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konularak beş dakika daha fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.