Yapılan hazırlığı ile alınan kararları ile çıkılan “EXPO yolculuğu” içimize tam sinmese de, çare yok.
“Kervan yolda düzelir” umuduyla devam edeceğiz yola.
Ve bu arada...
EXPO kafilesinde kimi ararsan var ve hatta ilk seferde “unutulanlar” için dargınlık kırgınlık olmasın diye “ekstra bir kararname” çıkarılmıştı ya.
Olmadı.
Kadrodaki “asıl eksiğin” kimse farkına varmadı.
Ki onlar umudumuzdu, eğer EXPO İzmir’e gelirse yükün büyüğünü onların omzunda olacaktı.
Unutulan, gençlerdi.
Geleceğimizdi.
Ve onlar şimdi bir ses verdi.
* * *
İngilizce Konuşma Kulübü Koordinatörü Gözde Demirsoy, aynı zamanda “AEGEE” yani “Association des Etats GÈnÈraux des Etudiants de l’Europe” yani “Avrupa Öğrencileri Genel Platformu” temsilcisi olarak gönderdiği elektronik postada diyor ki:
“Yazılarınızdan cesaret alarak sizinle paylaşmak istediğimiz bir konu var.
EXPO’yu konuşuyoruz, çünkü tanıtımımız ve yatırımlar için Bizim de İzmir’de AEGEE olarak Avrupa ve çevresindeki 20 binden fazla üniversitelinin oluşturduğu, İzmir’in tanıtımını da kapsayan 42 ülkeden 250 temsilcinin geleceği bir etkinliğimiz var 9-12 Şubat’ta.
İzmir’in tanıtımı için kısa bir tanıtım filmi de çektik, AEGEE içindeki Kültür-Sanat Grubumuz ile ve tamamen kendi imkânlarımızla.”
* * *
“Bizler genciz üretmek istiyoruz, enerjimiz de var. Türkiye’yi hep farklı tanıyorlar, İzmir’i ise tanımıyorlar. Biz İzmir’le İzmir’de bu imajı da yıkıp İzmir’i tanıtmak istiyoruz. Tanıtım filmlerine şubat ayına kadar devam etmeyi planlıyoruz tabii eğer destek bulabilirsek..
Maalesef kimsenin yapmaya çalıştıklarımızdan pek haberi yok.”
* * *
“Size bunları anlatmamın nedeni şu:
Pek çok Avrupa ülkesini gezdim, İzmir gibisini görmedim.
İzmir kendi ayrı güzel, insanı ayrı güzel.
Peki kendimizi neden anlatamıyoruz diğer insanlara. Bunu değiştirmenin yolunu belli.
EXPO için de İzmir’in tanıtımı yapılacaksa, biz buradayız tüm enerjimizle, yapacağımız organizasyon da belli. Destek alabildiğimiz kurumlar genelde sadece üniversiteler, onlar da kısıtlı imkânlar sağlayabiliyor.
Tek beklentimiz bize destek olunması.”
* * *
İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç, duydunuz mu bu sesi?
Duydunuzsa, lütfen siz de bir ses verin.
Tek karelik tamirat!
Çare var mı, var!
Yine bir okur mesajı. Mimar Emin İpek’ten geliyor. Eğer başka köşelerde yayınlanmışsa şu ana kadar, hiç dert değil.
Bir kez de buradan duyurulsun, okunsun ve elbet en kısa zamanda çaresi bulunsun:
“Yeni öğretim yılının başlamasından bu yana çok da uzun bir süre geçmemiş olmasına rağmen, üç öğrenci Buca Fen Lisesi önünde trafik kazasına uğradılar.
Okul önlerinde bu tür kazaları önlemek için alınan önlemlerin başında, hız kesici tümsekler gelir. Ne var ki, Buca Fen Lisesi önündeki Kıbrıs Caddesi‘nde hız kesici tümsekler yok.
Okul müdürünün söylediğine göre, bir zamanlar varmış, sonra birileri kaldırmış.
Bu birileri kimse, şu ana kadar kazaya kurban gitmiş ve bundan sonra da kazaya uğrayacak öğrencilerin vebalini ve vicdani sorumluluklarını da üzerlerinde taşımaktadır.
Buca Fen Lisesi önünde kaza ihtimalini arttıran bir neden de, okulun yol cephesindeki kaldırımın darlığıdır. Üstelik bu kaldırımda, otobüs durağı, ağaç ve reklam panoları vardır ki, yola inmek zorunda kalmadan kaldırımda yürümek mümkün değildir.”
Kıssadan hisse:
Anlayana sivrisinek saz, anlamayan davul zurna az!