Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kursları Başkan Soner Çetin’in katıldığı törenle başladı.
Hayalpark’taki törende çocuklara hitap eden Başkan Çetin, “Artık okullar kapandı, pandemi önlemleri gevşetildi, şimdi yüzme öğrenme ve eğlenme zamanı. Pandemi nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle ikursların veriliyor olmasına rağmen ilgi çok fazla” dedi. Başkan Soner Çetin, çocukların yüzme öğrenmesiyle kanallarda boğulma olaylarının çok aza indiğine dikkat çekti.
10 bin kişiye ücretsiz kurs
Pandemi nedeniyle geçen yıl kısıtlamalardan dolayı yüzme kurslarının biraz sekteye uğradığını söyleyen Başkan Soner Çetin, “Her yıl 10 binin üzerinde ücretsiz yüzme eğitimi verirken, geçen yıl bine ulaşmadı. Çünkü havuzlarımız kısa sürelerde hizmet verdi. İlgi çok fazla olmasına rağmen koşullar elvermedi. Bu yıl yüzde 50 ile hizmet verebiliyoruz. Şu anda 2 bin 500’den çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bu sezon zor koşullara karşın 5 binin üzerinde çocuğumuza yüzme öğreteceğiz. Her yıl yaz aylarında çocuklarımızın kanallarda baraj gölünde boğulma haberlerini okuyoruz. Ama son dönemlerde bu azaldı. Hatta içimizi yakan böyle haberlere hiç rastlamıyoruz. Çünkü başta belediyemiz olmak üzere, isteyen her çocuğumuza ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor” dedi.
Başkan Çetin, Çukurova Belediyesi Park Vadi tesislerinden bahsettiği konuşmasına, “Burada bölgenin su oyun parkı var. Çok amaçlı toplantı salonları bulunan bu tesiste Türkiye’nin ilk kadın yaşam merkezi var. Yakın zamanda Park Vadi tesislerinde çocuklar için su oyun parkı ilave edildi, açılışını yapacağız” sözleriyle devam etti.
Bunların dışında çocukların çok sevdiği, gönlünce eğlendiği dört su oyun parkının bulunduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Çukurova ilçesinde çocuklarımızın çok mutlu olmasını istiyoruz. Buradaki hocalarımız uzman kişiler. Yüzme öğreneceksiniz. Biz ayrıca engelsiz havuz tahsis ettik ve engelli çocuklarımızın hizmetine açtık” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından çocuklarla ve velilerle sohbet etti.
'Büyükşehir Sahada' uygulaması devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında bütün bürokratlarıyla Aydın'ın her ilçesinde 60 mahallede daha vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nden talepleri merkeze alınarak gerçekleştirilen ziyaretlerle şimdiye kadar toplam 435 mahalleye gidildi. Önümüzdeki dönem yatırım programının temelini oluşturacak olan vatandaşların talepleri birer birer yerine getirilecek. "Büyükşehir Sahada" uygulamasıyla katılımcı belediyeciliği üst seviyeye çıkarmak için gerçekleştirilen toplantılarda bürokratlar tarafından vatandaşlara mahallelerine ve ilçelerine yapılan yatırımlar anlatıldı. Yapılacak yeni yatırımlar için vatandaşların talepleri de dinlenirken, toplantılara Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ve Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASKİ) tüm bürokratları katıldı. Toplantılarda vatandaşlar ve muhtarlar Büyükşehir Belediyesi'nin ve ASKİ'nin verdiği hizmetlerden çok memnun olduklarını, ihtiyaç duyulan her anda yanlarında olunduğunu söyledi.
Başkan Çerçioğlu: Talepleri gerçekleştireceğiz
Büyükşehir Belediyesi'nin katılımcı belediyecilik anlayışını üst seviyede uyguladığını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise "Yatırımlarımızı vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda da gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın isteklerini yatırım programımıza alıp gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Yaban mersininde hedef 20 bin kilogram rekolte
İnegöl’ün yeni değeri yaban mersininde hasat başladı. yedi yıl önce önder çiftçilerin denemeleri sonucu Tuzla Mahallesi’nde başlayan yaban mersini serüveni, bu yıl 6 bin kilogram rekolteye ulaştı. Hasat sezonunun açılışı için Kaymakam Eren Arslan ile birlikte Tuzla Mahallesi’ndeki yaban mersini bahçelerine giden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bölgedeki ekilişler tamamlandığında 20 bin kilogram ürün elde edeceğiz. Hasadımızın da çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başkentte sokaklar neden cadde oluyor?
Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan İsmail Demir, “Ankara’nın değişik yerlerindeki sokakların caddeye dönüştürüldüğünü gördüm. Hangi ihtiyaçla sokaklar cadde oldu bilmiyorum. Sokaklarda konut artışı yok. Altyapı düzenlemesi yok. Ulaşımda hiçbir değişiklik yok. Belediye ve diğer hizmetlerde de bir farklılık yok. Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak merak ediyorum: Bu sokak tabelalarını kaldırıp, cadde yazınca cadde oluyor mu? Bu uygulama belediye meclis kararıyla mı oluyor? Genel kanı şu: Sokak isim olarak caddeye çevrildiği zaman emlak vergisi olarak vatandaştan yüzde otuz oranında daha fazla vergi alınıyormuş. Bu sayede beledinin geliri artıyormuş” dedi. Okurumuzun bu şikâyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yanıt verecek bekleyip göreceğiz.
‘Temiz bir sahil istiyoruz’
Adana İli Yumurtalık ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Siteler bölgesi (Reyhan Sitesi, Gedik Sitesi, vs.) sahili maalesef saygısız insanların attıkları çöplerle doluyor. Biz site sakinleri her gün plajda çöp topluyoruz. Tek isteğimiz, temiz bir sahil. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık Belediyesi’nin sahillerde ara ara da olsa temizlik denetimi yapmasını istiyoruz” dedi.
Onlar göremiyor, görenler ses etmiyor!
İstanbul’un en çok turist çeken ve yerli yabancı herkesin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Karaköy alt geçidinde görme engelli vatandaşlarımız için yapılan alanda engeli olmayan bir vatandaş bile yürümekte zorlanıyor. Oysaki alt geçitte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği tuvaletler bulunuyor. Bu tuvaletleri kontrole gelen belediye personelleri veya sürekli bu alanda görevli zabıta ekipleri de burayı görmüyor mu yoksa görüp umursamıyor mu?
BELEDİYEDEN YANIT VAR!
Belediyeden jet çözüm
Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan Dr. Levent Bingöl, Büyükesat Mahallesi, Kahraman Kadın Sokak, 1 no.lu apartmanın önündeki kaldırımın yapımının yanlış olduğundan, oradan geçecek kişilerin yaralanabileceğinden şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 9 Temmuz 2021 Cuma günkü nüshasında “Tam bir mühendislik harikası” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine belediye ekipleri kaldırımı düzeltti. Duyarlı okurumuz, şikâyet ettiği kaldırımın yapılmasını da belediye ekiplerinden önce bize bildirdi. Teşekkürler Çankaya Belediyesi.
SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...