Malum, Türk kahvaltısındaki çeşitliliğin ve kahvaltı keyfimizin dünyada eşi benzeri yok. Bir de bunun üzerine Boğaz keyfini ekleyin. Buyurun İstanbul yalılarında saatlerce sizi esir alacak en güzel kahvaltı seçeneklerine…
Gazebo
Nerede? Yeniköy’de tarihi Sezerar Yalısı’nda.
Niçin gitmeli? Günümüze kadar çok iyi korunan dokusu ve şık atmosferi için.
Öne çıkanlar: Ekşi maya ekmek üzerinde avokado ve göz yumurta, ev yapımı gözleme çeşitleri.
Ortalama kişi başı fiyat:50-80 lira.
Aklınızda bulunsun: Öğleden sonraları uygulanan “Tea for 2” konseptini kaçırmayın. Demlikle servis edilen çayınızın yanına somon fümeli sandviç, eski kaşarlı simit, çilekli milföy gibi lezzetli ikramlar veriliyor.
Kai
Nerede? Çengelköy Refi Paşa Yalısı’nda.
Niçin gitmeli? Semtin en özel noktalarından birinde konumlanmış olan mekanın terasında teknedeymiş hissiyatını yaşamak için.
Öne çıkanlar: Pastırmalı egg Benedict gibi spesiyaller var fakat Afyon’un sucuk ve kaymağı, Çamoluk yaylasının çiçek balı, Erzincan tulum peyniri gibi her biri kendi yöresinden getirilen malzemelerle hazırlanan serpme kahvaltı tercih edilmeli.
Ortalama kişi başı fiyat:60 lira.
Aklınızda bulunsun: Sıra dışı sunumlarla hazırladıkları alkolsüz kokteylleri çok ilgi görüyor.
Però
Nerede? Yeniköy’de Mualla Hanım Yalısı’nda.
Niçin gitmeli? Rafine dekorasyonlu şık ve elegan ortamda kahvaltı keyfi için.
Öne çıkanlar: İstiridye mantarlı Pero omlet, Pero usulü eggs Benedict, taze fındık ezmesi ve mevsim meyveleriyle sunulan pancake, tartine çeşitleri.
Ortalama kişi başı fiyat: 55-70 lira.
Aklınızda bulunsun: Hafta boyunca 14.00’e kadar kahvaltı servisi mevcut.
Feriye Palace
Nerede? Ortaköy’de.
Niçin gitmeli? Şehrin en klasikleşen mekanlarından birinde güne farklı bir enerjiyle başlamak, kışın bile bahçede kahvaltı keyfi yapmak için.
Öne çıkanlar: Hafta sonları kahvaltı büfesi kuruluyor. Peynir çeşitleri ve hamur işleri büfesi baştan çıkarıcı.
Ortalama kişi başı fiyat:90 lira.
Aklınızda bulunsun: Özel günlerde ve pazar günleri açık büfe kuruluyor.
Sütiş Çengelköy
Nerede? Emirgan’daki Sütiş’in Çengelköy şubesi tarihi Abdullah Ağa Yalısı’nda.
Niçin gitmeli? 60 yaşındaki ve artık klasikleşmiş bir markanın mekanında garantili lezzetler için.
Öne çıkanlar: Serpme kahvaltı malzemeleri hepsi özenle seçiliyor ama menemen ve sucuklu yumurta da es geçilmemesi gerekenlerden.
Ortalama kişi başı fiyat:35-60 lira.
Aklınızda bulunsun: Tüm ekmeklerini 25 yıllık bir ekşi maya kullanarak yapıyorlar. Sütlü tatlılarının sırrı ise kendi çiftliklerinden gelen sütle yapılması ve yüzde 70 manda ile yüzde 30 inek sütü kullanılmasında.
Ajia
Nerede? Kanlıca’da tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda.
Niçin gitmeli? Özenli servisi ve elegan ortamı için.
Öne çıkanlar: Türk veya Amerikan kahvaltı tabağının yanında hafif kahvaltı seçeneği öne çıkanlardan.
Ortalama kişi başı fiyat: 60-90 lira
Aklınızda bulunsun: Yaz aylarında hafta sonları rıhtımdaki açık büfe brunch müdavimlik yaratıyor.
Alancha’nın değişen yüzü
Alaçatı’da rüzgar gibi estikten sonra İstanbul’da ilk açıldığında büyük sükse yapmıştı Alancha. Zamanla kurucusu şef Kemal Demirasal ayrıldı. Ardından şef Murat Deniz Temel mutfakta güzel işler yapmaya devam etti derken geçen yaz o da markası Alaf’ı kurdu. Bu yıl Alancha sadece canlı müzik performanslarıyla öne çıkıyor acaba lezzeti ikinci plana mı attılar derken akıllı bir hamleyle mutfaklarına başarılı bir kadın şefi dahil ettiler: Jale Balcı. Jale menüyü baştan aşağı değiştirmiş. Tabaklarında yarattığı yoğun lezzetler ve tat dengeleri kendisine memleketi Antakya’dan miras. Birkaç işlemden sonra fırında kızartılan karnabahar, muhammara ve ev yapımı bresaola ile verilen otlu waffle, rulo Antakya tepsi et öne çıkan lezzetlerden.