Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Prof. Dr. Cengiz Kuday

Başlıktaki sözler Türkiye’nin en gözde kulüplerinden birinin başkanına ait. Havaalanında basın toplantısında sarf ettiği sözler (Bu arada başarılı olmalarını candan dilediğim) bir maç öncesi söylediği sözler. Sayın başkanın öfke kelimesinin lügat manasını tam bilmediği kanaatindeyim.

Ben futbolu seven, seyreden, seyretmekten zevk alan, bütün iyi oynayan takımlara eşit gözle bakan biriyim. Fenerbahçe taraftarıyım. Olma sebebim ise çok basit; çocukken yaşadığım Anadolu şehrinde çok yakın bir arkadaşımın oğluna İstanbul’dan gelirken hediye aldığı FB armalı bir kemerden bana da alması ve hediye etmesi sonucu Fenerbahçeli oldum. Daha sonra hayatımın bir devresini geçirdiğim çocukluğumun İzmir’inde her hafta gittiğim Alsancak ve Buca sahalarında o zamanın iyi futbol oynayan takımlarına ayrım gözetmeksizin hep birlikte coşkuyla destek verdik, tebrik ettik.

Haberin Devamı

Metin Oktay ile GS’li olduk. Kaleci Akın ile Altaylı, Şenol Güven ile İzmirsporlu Nihat, Fevzi, Talat ile Göztepeli, Ergun ile Karşıyakalı en eski Türk Takımı olduğu için Altınordulu. Tıbbiyedeki hocalarımıza saygıdan onların tuttukları bir takıma oy verme uğruna üye bile olduk. Renklerini nasıl kazandıklarını anlatan hikayelerden öğrenerek İstanbulsporlu, Beşiktaşlı olduk. Arkadaşlarımızın gönülden bağlandıkları kulüp diye ya da ameliyatını yaptığımız sevimli taraftarları dolayısıyla Trabzonspor’a sempati ile baktık, yurtiçi ve dışı başarılarını alkışladık. Hakiki bir centilmen olan kalecileri Şenol için stada adını verdikleri için takdir ettik.

Eskişehirspor’un ligde ve Türkiye kupalarındaki başarılarını bir Anadolu takımı olarak selamladık.

Oğlum koyu Galatasaraylı, koyu kelimesi bile az gelir. Yaşam sevinci ve gayesi Galatasaray. Annesini de GS’li yaptı. Kulüp üyesi ve maç günleri evimiz sarı kırmızı. Onun maça gittiği günler üzülmesin diye takımının iyi neticeler almasını isteyen bir Fenerbahçeliyim. Avrupa kupasını kazandığı gün de en az onun kadar gurur duyduk.

3-5 televizyon yorumcusunun reyting uğruna televizyonda ve diğer yayın organlarında danışıklı oyunları tiyatroya karşı bile ayıp olur. Orta oyunları sonucu bu güzel toplumu bu sahada bulduk. Ve güzel bir takım olan, yurtdışında bugün başarısı için iyi temennilerde bulunduğum Galatasaray’ın oğlumun ve bir takımın başkanının konuşurken bazı kelimelerin esas manalarını bilmelerini isterdim.

Haberin Devamı

Reyting uğruna televizyonlarda danışıklı bir tiyatro veya tiyatro deyimiyle orta oyunu. Sonuç:  bu güzel toplumu böldük. Ve güzide bir takım olan oğlumun yaşam sevinci olan bir takım. Başkanının konuşurken bazı kelimelerin esas manalarını bilmelerini isterdim. Bu sözlerim bütün diğer takımların yöneticileri ve başkanları için de geçerlidir. Cehaletin en güzel tarafı her şeyi bilmektir.

Bazen sabrımızı yitirdiğimiz anlar olabilir. Önce biraz düşünün kırılan kemikler onarılabilir fakat incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz. Hepimiz hatalar yaparız fakat öfkeyle ve düşünmeden söylenen söz ve hareketler sonsuza kadar rahatsız eder. Konuşmadan önce durun düşünün sabırlı olun ve anlayış gösterin ve bu yaşadığımız anlar hepimizin o anları sevmeye çalışın.

Haberin Devamı

Not: Sarf edilen sert sözü öfke kelimesiyle yumuşattım.

Öfkenizi saklı tutunuz