Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bülent Akarcalı

15 Haziran tarihli yazımda size ABD Senato Dış İlişkiler Komite Başkanı Robert (Bob) Menendez’i tanıtmaya çalışmıştım. Kendi kendine azılı bir Türk düşmanı olmayı seçen bu kişi uzun yıllardır Senato’da ülkemiz aleyhine her türlü hainliğin, karşıtlığın başını çekmektedir. En saçma iddialar, iftiralar onun ağzından çıkmaktadır. Her şeyiyle Yunan ve Rum destekçisi olduğu kadar Ermeni Diasporası’nı ihmal etmez. Bölücülerimiz, darbeci demokratlarımız sürekli kapısını aşındırır.

Yunanistan’ın, İngiltere sayesinde Osmanlı’dan aldığı bağımsızlığın 200. yıl törenine katılmak için davet edilen Menendez’e Kutsal Haç nişanı ile Atina şehri madalyası verildi. Böylece sırtı iyice sıvanan Menendez de aldığı rüşvetin karşılığını Türkiye’yi suçlayarak verdi.

Haberin Devamı

Kendini “ABD’deki en iyi Yunan-Rum dostu” olarak tanımlayan Menendez, “Türkiye’nin gerginlikleri artırmasına sessiz kalamayız. Türkiye’nin bugünkü yönetimi, Doğu Akdeniz’de, Kafkaslar’da bölünmeleri beslemek istiyor. ABD’den, Türkiye’nin bu davranışlarını gözden geçirmesini ve tarihi müttefiklerinin yanında yer almasını bekliyorum” gibi, her biri ayrı bir saçmalık olan veciz beyanlarda bulundu.

Rumlardan madalya

Atina’da aldığı gazla Lefkoşa’ya gidip, oradan 2015’te rüşvet başta olmak üzere çok sayıda federal suçtan yargılanıp, Senato tarafından ciddi biçimde kınanarak içine düştüğü şerefsizliği onarmak için, 1963-67-74’de binlerce Kıbrıs Türk’ün katliamından sorumlu Rumlardan onur madalyası aldı!

Karşılığında “Benim bu ilişkiye, Kıbrıs’a bağlılığım çok derin ve ABD’de senatör olarak görev aldığım sürece de devam edecek’’ diyerek ödemesini yaptı. Adam belli ciddi bir Yunan aşkı ateşiyle yanıyor!

Menendez’in beyanlarıyla bu sefer Rumlar gaza gelerek Kıbrıslı Türklere verilen Kıbrıs Devleti pasaportlarını iptal edileceğini söylediler. Başta Rus mafyası olmak üzere, kara para aklayanlara, her türlü kirli iş içinde olanlara vatandaşlığı yüksek ücretle ve rüşvet karşılığı sattıkları için AB tarafından soruşturma geçiren Rum kesimi belli hırsını Kıbrıslı kardeşlerimizden çıkarmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Lobilerin oyuncağı

Menendez, koca ABD dış politikasının nasıl bir avuç fanatik Türk düşmanı Yunan-Ermeni lobisinin elinde kaldığının en tipik örneğidir. Menendez gibi düşük karakterli insanların bu lobiler tarafından nasıl oyuncak gibi kullanıldıkları ortadadır. Bu kişilerin lobilere verdikleri hizmetler karşılığında federal suç işlemeyi göze alıp, rüşvet iddiaları dahil onlarca soruşturma geçirdiğini cidden anlayabilmek ve hele bu durumları kabul edebilmek mümkün değildir.

Her türlü önyargıyla beslenip sonra da Amerikan halkı adına dış politika üreten bu kişilere karşı esas harekete geçmesi gerekenin bizlerden ziyade, ABD halkı olmalıdır.

Hala Vietnam, Irak ve en son Afganistan politikalarından ders almamış olan bu siyasi yaratıklara dur diyecek olan bir ABD olduğuna inanmak istiyorum.

Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimine gelince, onlar da arkalarını sıvazlayan bu adamlara güvenerek başlarına gelenleri hatırlamak istemiyorlar. 9 Eylül günü Mehmetçiğin süngüleri önünde İzmir körfezinde yüzme öğrenmelerini, 1974’te hak ederek yedikleri tokadı unutmuşa benziyorlar. Ama esas anlamadıkları arkalarını sıvalayanların başları sıkışınca ortadan kayboldukları ve arkalarına bakmadan kaçtıklarıdır. Vietnam’da, Afganistan’da olduğu gibi. Hatırlatması bizden. Haftaya 9 Eylül. Sen çok yaşa İzmir.