Cihat Olcay Dinçel

Cihat Olcay Dinçel

cihat.dincel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tüm insanlığın ve ülkemizin maruz kaldığı pandemi eşliğinde geçen son bir yılda çok derin yaralar aldık. İnsanı insan yapan birçok hasletimizden uzak kaldık. Bu illet tamamen ortadan kalksa dahi kolay kolay unutulmayacak bir yıl hafızalarımızda kalıcı olarak yerini aldı.

Bu dönemin yükünü büyük oranda sağlık çalışanlarımız çektiler. Ailelerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden uzak kaldılar. Çok zor şartlar altında görevlerini ifa ettiler. Binlerce sağlık çalışanı işlerini yaparken Kovid-19’a yakalandı. 385 sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ağır bir pandeminin gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramını geçiriyoruz. Tüm sağlık alanında çalışanlara şükranlarımızı sunuyoruz.  Mesleğinize olan aşkınız kesinlikle salt “işlerini yapıyorlar” yaklaşımıyla açıklanamaz. Bu cansiperane mücadele ancak vatan sevdasıyla yüreği çarpan insanların yüksek ruhuyla vücut bulabilirdi. Sizlerin özverisi ve fedakarlığı sayesinde bizler geleceğe umutla bakabiliyoruz. İyi ki varsınız.

Salgın başladığında bunun bir savaş olduğunu söylemiştim. Evet bu bir savaş ve maalesef sonu gelecek bir savaş değil. Kovid-19 bitebilir sonra başka bir virüs gelebilir. Hazırlıksız yakalandığımız bu savaşın sonunda daha ölümcül bir virüsün ortaya çıkabileceği ihtimalini aklımızdan çıkarmamalıyız. Sağlık ordumuzu güçlendirmek zorundayız. Sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirmeliyiz. Aylardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar, onların isteklerine kulak vermeliyiz. Çalışan sayısını misliyle artırmalıyız. Atama bekleyen sağlık çalışanlarını bir an evvel göreve almalıyız. Aşı ve ilaç çalışmalarını destekleyerek, yatırımlar yaparak geleceğin savaş arenasında konumumuzu güçlendirmeliyiz. Dışa bağımlılığımızı sıfıra indirmeliyiz. Elimizdeki dinamiklerimizle bunların hepsini başarabileceğimize inancım tam. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut..