Kalamış’taki Da Mario yemekleri lezzetli, servisi, salonu düzgün, tek başına ya da arkadaş grubuyla gidilebilecek bir lokanta
Teoman Hünal 1991 yılında Ataköy Marina’da North Shield’in yanına bir de İtalyan lokantası açmıştı. La Toretta isimli bu lokanta İstanbul’daki ilk İtalyan lokantalarındandır. Lokantanın mutfağı İtalya’dan davet edilen Mario Parisi’ye emanet edildi. Mario Parisi iki yıl sonra La Toretta’dan ayrıldı. 1993 yılında Levent Büyükuğur ve ortaklarının açtığı lokantanın mutfak sorumluluğunu üstlendi. Yeni açılan bu lokantaya Mario’nun adını verdi. Lokantanın adı Da Mario oldu.
Büyük bir salonu var
Mario Parisi daha sonra Da Mario’dan da ayrıldı. Başka lokantalarda çalıştı. Sonra Rusya’ya gitti. “Kendi gitti, ismi kaldı yadigar.” Da Mario’yu uzun süre Doors Grubu işletti. Geçtiğimiz yıl sahip değiştiren lokanta şimdilerde Doğuş’un D.ream lokantalar zincirinin bir halkası.
D.ream Grubu Levent’tekine ek olarak bu yıl Fenerbahçe’de, Kalamış Caddesi üzerindeki dev Wyndham isimli otelin, Kalamış Parkı’na ve Setur Marina’ya bakan cephesinin alt katında kocaman, yeni bir Da Mario açtı.
Büyük bir salonu ve salonun önünde geniş bir bahçesi var. Salon New York’taki benzer lokanta salonları dekorunda. Duvarlara fotoğraflar asılmış. Ferah, düzgün, kibar bir salon. Masalar örtüleriyle, tabağı çanağı ile ortanın üzerinde. Sandalyeler rahat. Mobilyalar ve dekor Autoban’a aitmiş.
Uzun bir Amerikan barı, açık mutfağı var. Açık mutfağın orta yerine İtalyan malı pizza fırınını oturtmuşlar. Mutfak şefi, İstanbul Four Seasons deneyimli Moreno Polverini imiş. Sinan Şahin şefle birlikte çalışıyormuş.
Sempatik, ilgili bir salon şefi var: Hüseyin Güven. Bizimle ilgilendi, yer gösterdi. Masamıza Gökçe Demirbel hizmet verdi.
Kuşkonmazlı ve trüflü makarnaları pek lezzetli
Giriş yemeklerinden Napoli usulü bruschetta 18, domates ve fesleğen ile servis edilen manda peyniri (mozzarella) 38, kızartılmış karides, kalamar ve kabak tabağı 45, füme ahtapot carpaccio 52 lira. Salata tabakları 20-30 lira arası. Makarnalar 35 lira dolayında. Kuşkonmazlı ve trüflü makarnaları pek lezzetli. Ana yemeklerden, galeta ununa bulanmış dana eti (Cotoletta alla Milanese) ve ince dilimlenmiş bonfile
68 lira. Pizzalar 32-52 lira arasında. İtalyan tatlıları 20-22, peynir tabağı 50, şarküteri tabağı 90 lira.
İtalyan lokantasında şarap listesi önemli, yemek sonunda ikram edilen likörlerin çeşidi önemli. Da Mario’nun sömeliyesi Tolga Bal şarap ve likör seçiminde yardımcı oluyor.
Da Mario yemekleri lezzetli, servisi, salonu düzgün, tek başına, arkadaş grubuyla ya da çoluk çocuk gidilebilecek bir lokanta.
Gün boyu ve akşamları doğru dürüst bir yemek seçimi halinde kişi başına 130 lira dolayında ödeme yapılıyor. Tek bir çeşit yemek veya tek bir çeşit pizza seçildiğinde ödeme yarıya iniyor. n