Damir Mikec ve Zorana Arunovic isimleri size tanıdık geldi mi?
“Onlar da kim?” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Sırbistan’a ilk altın madalyayı kazandıran sporcular bunlar.
Chateauroux Atıcılık Merkezi’nde gerçekleştirilen 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ı ‘16-14’ yenerek altın madalya kazanan Damir Mikec ve Zorana Arunovic’in dünya medyasında esamesi okunmuyor. Gümüş de olsa atıcılık branşında Türkiye’ye ilk madalyasını kazandıran ekipten Yusuf Dikeç, günlerdir sadece sosyal medyanın değil, yazılı-görsel ve işitsel basının da gündeminde.
Yusuf Dikeç’in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ikonu olmasının sebebi, kazandıkları gümüş madalya değil, o madalyayı almak için yaptığı havalı atışlar!
Yusuf Dikeç, rakiplerine sadece kulaklık takmayarak fark atmadı, eli cebinde yaptığı atışlarla dünya çapında fenomen oldu.
Yusuf Dikeç’in havalı tabanca atışı sırasındaki duruşuyla bir günde yakaladığı şöhret bana, kasap ve şef Nusret Gökçe’nin ‘Salt Bae’ olarak dünya çapında ün kazanmasını getirdi aklıma...
Nusret Gökçe, bir hareketiyle bir anda fenomen olan ilk Türk’tü. Pişirdiği etlere tuz serpme tarzıyla adı ‘Salt Bae’ olarak fenomen haline gelen Nusret’le mukayese edildiğinde Yusuf Dikeç’in şöhret olma hızı müthiş.
Nusret, dünyanın önemli şehirlerinde restoran açarak yakaladığı şöhretin kaymağını yedi.
Dünya çapında yakaladığı bu popülerliğin 2024 Olimpiyat Oyunları’nın fenomeni Yusuf Dikeç’in önüne fırsatlar çıkarıp çıkarmayacağını zamanla göreceğiz.
Ama şu anda görünen o ki, emekli astsubay olan milli sporcumuz, sağlam bir Türk milliyetçisi.
Japonya’da bazı restoranların kahvelerinin üzerine Olimpiyat pozunu resmettiği, dünyadan kimilerinin “Turkish John Wick” dediği, kimilerinin Hitman’e benzettiği, bazılarının Uzak Doğulu çizgi karakterlerle birlikte animasyonunu yaptığı Yusuf Dikeç’in şu paylaşımları net bir şekilde gözler önüne seriyor bu durumu:
“Aldığım bu madalyayı başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm 15 Temmuz şehitlerine ithaf ediyorum.”
“Ne mutlu Türküm diyene.”
“Tetikçi değilim, şerefli Türk askeriyim.”
Münih’teki Adele İmparatorluğu!
Bild’in manşetinde İngiliz şarkıcı Adele için yapılan haberin başlığı şuydu:
‘Münih’teki Adele imparatorluğu’
Bu başlığın sebebi, Adele’in vereceği 10 konser için Münih’te yapılan yerin büyüklüğü.
Konser alanında incelemelerde bulunan Tanja May’in, Bild’de yazdığına göre Londra’daki Wembley Stadyumu kadar büyük, Münih Allianz Arena’dan bile daha çok seyirci kapasitesi olan Adele World’deki Adele konserinin bilet fiyatları 75 ile 400 euro arasında.
80 bin seyirci kapasiteli Adele World’de 31 Ağustos’a kadar 10 konser verecek şarkıcıyı 800 bin kişinin izlemesi bekleniyor.
Adele’in 10 konseri için hedeflenen toplam ciro 563 milyon euro.
Bunun 369 milyon eurosu konaklama sektörüne, 122 milyon eurosu perakendeye, 92 milyon eurosu da hizmetlere gidecek.
GÜNÜN SÖZÜ
“Sabır çok değerli bir meziyettir ve son gülen iyi güler.” (Soren Kierkegaard)