Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve NG Afyon Motofest, 4-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak. 

Afyonkarahisar’ın yedinci kez ev sahipliği yapacağı MXGP’ye, Türkiye dahil 25 ülkeden 150’ye yakın yarışmacı katılacak. Dünya Motokros Şampiyonası’nda bu yıl Türkiye’yi 10 yarışmacı temsil edecek. 

Eylülde Afyon’a yıldız yağacak
NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, TMF As Başkanı Mahmut Akülke, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) 2018’de başlattığı, geçen yıl 400 bin kişinin izlediği MXGP ve NG Afyon Motofest’in tanıtım toplantısı NG Afyon Hotels’te yapıldı. Basın toplantısında Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve ilin milletvekilleri ve bu yıl festivalin sponsorluğunu üstlenen NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür’ün MXGP ve Motofest’in Afyonkarahisar’a katkıları üzerine birer konuşma yaptı. 

Haberin Devamı

Toplantıdan sonra sohbet ettiğim TMF As Başkanı Mahmut Akülke, “Şimdiye kadar 51 sanatçıyı ağırladığımız festivalde bu yıl sekiz konserimiz olacak ve 500 bin kişinin katılımını bekliyoruz” dedi. 

Hiçbir pistte bu yok!  

Dünya Motokros Şampiyonası ve Motofest’i niye Afyonkarahisar’da yaptıklarını sorduğum Akülke, şunları söyledi: 

“Bu iş için en uygun araziyi o dönemin belediye başkanı bize tahsis etti. Belediye 400 dönüm arazi tahsis etti, her türlü alt yapı ve üst yapıyı gerçekleştirdi. Ayrıca Afyonkarahisar; İzmir ile Ankara, İstanbul ile Antalya yolu üzerinde, 30 milyon insanın yaşadığı şehirlere iki saatlik mesafede. Yarışmaların yapıldığı pistimiz 19 bin yatak kapasitesine sahip dört ve beş yıldızlı 15 otele yürüyüş mesafesinde. Dünya Motokros Şampiyonası, 20 ayakta ve 17 ülkede yapılan bir yarışma ve hiçbir ülkedeki pistin böyle bir özelliği yok. O nedenle de Afyonkarahisar pistimiz, otellere yürüyüş mesafesi açısında dünyada tek.” 

NG Afyon Motofest’in bünyesinde iki bin kişilik çadır alanı, uluslararası standartlarda 100 araçlık karavan alanı, 50’ye yakın spor etkinliği yapılacak. 

Haberin Devamı

Dört yıldır Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yapılan MXGP, altı kıtadan 86 ülkede canlı, 100’e yakın ülkede ise banttan yayınlanacak ve 3.5 milyar insana ulaşacak. 

Festivalin, hiçbir kamu kuruluşundan maddi destek almadan, kendi bütçesini yaratarak bu noktaya geldiğine dikkat çeken Akülke, şunları söyledi: 

“Kredi Kartları Merkezi, Afyonkarahisar’da bir önceki hafta ile etkinliğimizin olduğu hafta arasındaki harcamaları analiz etti. MXGP ve NG Afyon Motofest’in yapıldığı hafta kredi kartlarıyla alışverişlerin yüzde 5 civarında arttığı ortaya çıktı.” 

Eylülde Afyon’a yıldız yağacak

Kimler sahne alacak?  

Duygu Atakan’ın her akşam DJ performans sergileyeceği ve sunuculuk yapacağı bu yılki NG Afyon Motofest’in konser takvimi şöyle: 

4 Eylül: Sena Şener, Ceylan Ertem. 

5 Eylül: Şevval Sam. 

6 Eylül: Nova Norda, Madrigal. 

7 Eylül: Sefo 

8 Eylül: Sıla 

GÜNÜN SÖZÜ

“Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ‘ders’ vermeyi tercih eder.” (Albert Camus)