Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıldız Tilbe’nin sosyal medyada hayli zamandır dolaşımda olan bir videosu var. Tilbe o videoda Haluk Levent’e, “İnternette bir kız var, bir şarkı söylüyor ‘Geceler Sarhoş’ diye...

Herkes benden istiyor o şarkıyı, benim sanıyorlar. Sesi o kadar benziyor ki bana! O şarkıyı benim söylemediğime inandıramıyorum kimseyi” diye dert yanıyor.

Yıldız Tilbe’nin, “İnternetteki kız” dediği şarkıcının adı Nisa... Genç şarkıcının sesi ve söyleyiş tarzı Yıldız Tilbe gibi, o yüzden insanların karıştırması doğal.

Yıldız Tilbe’ye, “Allah başka dert vermesin” diyecektim ki, baktım şarkıcı yine isyanda. Şarkıcı bu kez X’te yaptığı şu paylaşımla dile getirdi sorununu:

Haberin Devamı

“Bıktım adımı, soyadımı kullanan, pis düşüncelerini benimmiş gibi yazan, önüne gelene ağız dolusu saydıran çakma Yıldız Tilbe hesaplarından. Usandım. Kim olduklarını bilmiyorum, niyetleri kendilerini bulsun inşallah.”

Yıldız Tilbe, yüzlerce çakma Yıldız Tilbe’yi Allah’a havale etmekle yetinmedi. Şarkıcı, avukatı aracılığıyla bu hesaplar hakkında suç duyurusunda da bulundu.

Bakalım bu hesapların ne kadarı kapanacak, yerlerini hangi sahtekârlar alacak ve Yıldız Tilbe’ymişçesine paylaşım yapacak?

Çakmalarına savaş açtı

Yılmadı, savaştı ve tarihe geçti!

Şu sıralar Yeşilçam’ın ünlü yapımcılarından Abdurrahman Keskiner’in hayatını anlattığı 680 sayfalık anı kitabını okumakla meşgul olduğum için o bitene kadar araya başka bir şey sokamam. Çünkü Ali Can Sekmeç’in yazdığı kitapta Yılmaz Güney’in kara kutusu ‘Apo Gardaş’ın ‘Çirkin Kral’ ve Yeşilçam’a dair anlattığı o kadar önemli şeyler var ki, her biri bomba!

Alfa’dan çıkan bu hacimli kitabın dörtte birini okuduktan sonra Eyüphan Erkul’un Afife Jale’nin hayatını yazdığı ‘Afife, Mavi Bir Melek’ geçti elime...

Yıllardır adına ödüller dağıtılan Afife Jale, Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından biri... Çünkü sahneye çıkan ilk Türk kadını olan Afife Jale’yi yazar Ahmet Ümit, kitabın arka kapağında bakın nasıl özetledi:

“Bir kadın, cesur bir kadın, genç bir kadın Kadıköy’de bir tiyatroda sahneye çıkıyor. ‘Ne var bunda?’ diyeceksiniz. Sahneye çıktı diye tiyatro basılıyor, kadın dövülüyor. Kadın yeniden çıkıyor çünkü, ‘Bir Türk kadını tiyatroda oynayamaz’ diyorlar. Ama kadın yılmıyor! Kim bu kadın? Afife Jale... Eyüphan Erkul işte o cesur oyuncuyu, Afife Jale’yi yazdı.”

Haberin Devamı

Çakmalarına savaş açtı

Matematikçiler Aydın’a akın etti

Proje Adası Eğitim Hizmetleri tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ulusal Matematik Şampiyonası yoğun ilgi gördü.

Aydın Lider Okulları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Ulusal Matematik Şampiyonası’nın final turu için binlerce kişi Aydın’a akın etti. Yarışma için Aydın’a 500’e yakın öğrenci ve 1000’e yakın veli geldi. Bu yıl Prof. Dr. Ali Nesin’in onur konuğu olduğu yarışmadaki öğrenciler şampiyon olabilmek ve eğitim bursu kazanabilmek için ter döktü.

Proje Adası’nın kurucusu ve Ulusal Matematik Şampiyonası’nın mimarı Engin Kılıç, “Bu proje en büyük hayalimdi. Kendi imkânlarım ve ekibimle gece, gündüz demeden çalışarak, çok kısa bir sürede ülkemizin dört bir yanına yayılmayı başardık” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“İnsanları birleştiren duygular, ayıran ise fikirlerdir.” (Goethe)