Vişneli cheesecake tarifi
Tam vişne mevsiminde yapılacak lezzetli bir cheesecake ile siz de sofralarını tatlandırın. Çayın, kahvenin yanına gidecek enfes vişneli cheesecake tarifi..
Malzemeler
2 paket bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım kilo labne peyniri
1 paket krema (150-200 gram kadar)
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
vişne (tercihen dondurulmuş)
1 paket meyve sosu
Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır?
Tereyağını tavada eritin ve üzerine bisküvilerin üzerine ilave edip rondodan geçirin.
Kelepçeli kaba rondodon geçirilmiş bisküvileri dökün ve üzerine iyice bastırın
Bir kaba krema, toz şeker, labne peynir ve yumurtaları koyup karıştırın.
Üzerine un ve nişasta ekleyip karıştırmaya devam edin.
Sonradan karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Üzeri için; tencereye meyveli sosu ve vişneleri koyun ve pişirin.
Cheesecake soğuduktan sonra hazırladığınız sosu döküp servis edebilirsiniz.