Tepsi kebabı tarifi
Antakya mutfağının en meşhur yemeklerinden bir tanesi olan tepsi kebabı nasıl yapılır? Et yemeklerini sevenlere muhteşem tepsi kebabı tarifi...
Malzemeler
1 kilo kıyma
2 domates
1 kırmızı biber
2 çarliston biber
1 soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
Döşemek için:
3 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
3-4 domates
3-4 çarliston biber
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Bütün kıymalı harç malzemelerini robota çekin.
Ayrı bir kapta piyazlık doğradığınız soğanları salça ve sıvıyağla karıştırın, tepsiye döşeyin.
Üzerine kıymalı harç döküp yayın.
Bir kapta salça, su ve sıvıyağı karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökün.
Domates ve biberleri dilimleyip kebabınızı süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun!