TeknolojiMinecraft Neden Bu Kadar Popüler?

Minecraft Neden Bu Kadar Popüler?

20.04.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

Özellikle çocuklar arasında çok fazla oynanan Minecraft oyununun neden bu kadar popüler ve iyi olduğunu düşünmüş müydünüz?

Minecraft Neden Bu Kadar Popüler

New York Times, geçen hafta Minecraft oyununun çocuklar arasında çok popüler olmasının yanında aslında oynayanlar için çok da iyi olduğuna dikkat çekti. Dünya çapında bu oyun ile ilgili çocukların yaratıcılığını çok fazla kullandıkları için programcılığı bir başka yoldan eğlenceli bir şekilde öğrendiklerine değinildi.

Haberin Devamı

Oyunun geliştiricilerinin başındaki isim Jens Bergensten yaptığı açıklamada, oyunu tasarlarken böyle bir niyetlerinin olmadığını, oyunu sadece kendileri için yaptıklarını söyledi. Oyunun çocuklardan ziyade yetişkinler için de fenomen olduğu ortada. Yaratıcılığınızı sonuna kadar uygulayabildiğiniz oyunda size sunulan bir özgürlük var.

Oyun çocuklar tarafından büyük bir puzzle niteliğinde olduğu için birşeyler çözebiliyor olmak, beklenmeyen şeyler keşfetmek onlara farklı hissettiriyor. Bilgisayar okuryazarlığı ve temel programlama konseptini öğretme amacıyla kullanılabilecek en ciddi aday olarak görülen oyun için Microsoft, “Eğitim için Minecraft” çalışmalarına ciddi yatırımlar yapıyor.

Ek olarak oyuncular internet üzerinde yaptıkları araştırmalar ve izledikleri videolar ile ufuklarını genişletebilme imkanına sahipler.

Minecraft, Samsung Gear VR’ye Geliyor