TeknolojiMicrosoft .net Framework Nedir, Ne İşe Yarar?

Microsoft .net Framework Nedir, Ne İşe Yarar?

13.03.2021 - 05:31 | Son Güncellenme:

Teknoloji, her geçen gün büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Önde gelen teknoloji şirketleri çeşitli platformlar ortaya çıkarıyor. Teknoloji dünyasında duymaya alışmış olduğumuz platformlardan biri ise .NET Framework olarak isimlendiriliyor. Microsoft'un sunmuş olduğu .NET Framework nedir? Bu platform ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Microsoft .net Framework Nedir, Ne İşe Yarar

.NET Framework, bir uygulama geliştirme platformudur. Microsoft'un çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu çeşitli platformlar bulunmaktadır. Başarılı şekilde uygulama geliştirebilmek adına .NET Framework platformu Microsoft tarafından kullanılmaktadır. .NET Framework platformunu öğrendiğiniz takdirde sizler de uygulama geliştirmeye başlayabilirsiniz.

.NET Framework Nedir?

.NET Framework, açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirme programıdır. Açık internet protokolleri içermesi sayesinde, sıradan insanlar da bu platformu kullanabilmektedir. Microsoft, kodları çözümleyerek çalışacak çeşitli sistemler geliştirmiştir. .NET Framework aracılığıyla sizler de Microsoft cihazlarını dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Sağlamış olduğu imkanlarla birlikte .NET Framework sayesinde çeşitli uygulamalar geliştirebilirsiniz.

.NET Framework Versiyonları

.NET Framework üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları sürekli olarak devam etmekte ve yeni sürümler gelmektedir. İlk sorum, 2002 tarihinden halka sunulmuştur. Yani .NET Framework uygulaması uygulama dünyası içerisinde en uzun süre boyunca geliştirilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Microsoft gibi gelişmiş bir firma tarafından sunuluyor olması ve uzun dönemli geliştirme dönemi, .NET Framework’ü en gelişmiş uygulama geliştirme platformları arasına almaktadır.