TeknolojiLogitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

21.11.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

Logitech, popüler MX Master farelerin en son nesillerini Flow adlı ilginç bir yazılım özelliğiyle birlikte duyurdu. Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S, benzer özelliklerifarklı tasarımlarla kullanıcılara sunuyor.  Peki Flow ve Easy-Switch adlı teknolojilerle gelen fareler kullanıcılara nasıl bir deneyim sunuyor?

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İster eski bir bilgisayara sahip isterseniz yeni bir bilgisayar topluyor olun bilgisayarımıza giren bileşenleri araştırmaya biraz zaman ayırıyoruz.Hızlı işlemci, büyük bellek ve hızlı sabit sürücülerle yeni canavaranız şekillendiriyorsunuz.

Ne yazık ki, çoğunlukla en önemli parçalardan bazılarını ihmal etme eğilimindeyiz. Yani çevre birimleri. Klavyelerimiz, farelerimiz ve monitörlerimiz, bilgisayarımızla etkileşime girdiğimiz ana arayüzdür. Bu bileşenlerin herhangi biri kötüyse kişisel deneyiminizin tamamı etkiler. Kötü bir fare kesinlikle yavaş bir işlemciden daha kötü bir performansa neden olabilir. Bu nedenle yüksek kaliteli bir fare seçmeniz önemli.

Üst düzey bir fare kullanma fırsatı bulamadıysanız verimliliğinizi ne kadar etkilediğinizi fark etmemiş olabilirsiniz. Logitech’in fareleri uzun yıllardır çoğu kullanıcının ilk tercihleri arasında geliyor. Logitech şimdiyse popüler MX Master farelerin en son nesillerini Flow adlı ilginç bir yazılım özelliğiyle birlikte duyurdu. MX Master 2S ve MX Anywhere 2S, yüksek kaliteli fareler grubunun en yeni üyeleri.

Haberin Devamı

Önceki nesil modellerin büyük bir hayranıydım, bu yüzden son cihazları test etmek için sabırsızlanıyordum. Son birkaç hafta içinde hem yeni modelleri hem de Flow özelliğini günlük rutinimin bir parçası olarak kullanmaya biraz zaman harcadım. Her iki cihazla ilgili tüm ayrıntılar ve farelerle ilgili düşüncelerimi yazının devamında bulabilirsiniz.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

İki kategoriye ayrılmış

Logitech'in Master serisi fareleri iki kategoriye ayrılmış. Normal tüketici için, MX Master 2S ürününe sahipsiniz. Bu farenin tasarımı standart moda benzer ve sağda başparmağınızın istirahati için büyük bir alan var. Bu dinlenme yeri basit bir görsel tasarım hilesine benziyor, ancak aslında burası da bir tuş. Standart iki düğmeli farenizin sunduğunun ötesine geçen bir dizi ek düğme, tekerlek ve sensörünüz var.

Biraz daha kompakt bir şey istiyorsanız, sizin için MX Anywhere 2S kullanımı daha kolay bir fare. İki ek özelleştirilebilir düğme var. Tıklama ve sürüklemeye hemen başlamanızı sağlayan tanıdık bir tasarıma sahip.

Haberin Devamı

Her iki fare de üç bilgisayarı sorunsuz şekilde senkronize edecek şekilde tasarlanmış ve tek bir şarjla aylarca ayakta kalabiliyor. Dizüstü bilgisayarınızla masaüstünüz arasında geçiş yaparken zorlanıyorsanız bunlar istediğiniz fareler olabilir.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için birebir

MX Master 2S, beyaz, siyah veya göz alıcı bir titanyum mavisi renge sahip. Nazikçe yuvarlatılmış kenarlar, aynı anda profesyonel ve agresif olan bir fare oluşturmak için keskin açılarla birleştirilmiş. Farenin gövdesi tek bir renkteyse Logitech başparmak desteğine açısal bir tasarımla biraz kontrast katıyor. Bu, ışıkların ve gölgelerin farenin birkaç kontrast tonunu almasına yardımcı oluyor ki bu da kesinlikle öne çıkmasını sağlıyor.

MX Anywhere 2S, aynı beyaz, siyah ve mavi renk tonlarında mevcut. Ancak tasarımda biraz daha ayrılmış. Elde uyandırdığı his daha yumuşak, daha yuvarlak ve rahat. Ek düğmelere rağmen, rakip modellerden daha kompakt ve taşınabilir.

Haberin Devamı

Master 2S'in tasarımı elinizde inanılmaz derecede rahat olmasını sağlıyor. Kullanım son derece rahat ve ergonomik. Bu da bilgisayarla uzun süre çalışanlar için birebir. Özellikler kurgu yapanların ilk tercihi olabilir. Dışa çekilmiş arka uç kısım avucunuzun tüm uzunluğunu tutar ve eksiksiz bir destek sağlıyor. Bu arada, başparmak alanı kontrol sistemine katkıda bulunurken başparmağınızın tamamen rahatlamasına izin veriyor. Düzen açısından, tüm temeller sağlanmış. Sağ ve sol fare düğmesi tam olarak beklediğiniz gibi çalışıyor. Ancak burada benzerlikler bitiyor. Kaydırma tekerleği iki farklı moda sahip.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Modların birinde düzgün kaydırma için doku ortadan kalkıyor. Tek bir hareketle tekerlek sonsuza kadar dönüyor. Bu, bir dokümanda tam olarak gezinmek veya alt kısmına hızlı bir şekilde geçiş yapmak için mükemmel. Tekerleğin arka kısmındaki düğmeyi kapatırsanız, düzgün kullanıma geçiş yapacaksınız. Tekerleğin bildirimler boyunca sorunsuz bir şekilde geçiş yaptığını, bir defada dokümanlarınızı çevrimiçi olarak kaydırdığını hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca, kaydırma tekerleğinin sol yanında bir tuş var. Buna basarsanız tek bir parmakla her yöne ilerleyebilirsiniz.

Tuşları özelleştirmek için ise Logitech Optionsyazılımını indirebilirsiniz. Markanın yazılımı, eylemleri özelleştirmenin ve MX deneyiminin tamamı için ayarları çimdiklemenin tek yolu. Bu, Mac veya PC için ücretsiz indirilebilir. Yazılım, farelerin özelliklerini kullanmanın önemli bir parçası.

Başparmak tarafından, üç değişik kontroller var. Sağda üst tarafa doğru, başka bir kaydırma tekerleğiyle ileri ve geri düğmelerini bulacaksınız. Başparmak için olan yerin tabanında da bir düğme var. Buna tıkladığınızda arka plandaki açık pencerelerinizi görebilirsiniz.

MX Anywhere 2S, Master 2S’e göre tasarım anlamında biraz daha basit. İleri ve geri düğmelerinin yanı sıra ileri üst kaydırma tekerleğiniz var. Kompakt boyutu nedeniyle, inanılmaz destekleyici değil. Bununla birlikte, çok hafif ve kullanımı kolaydır. Çoğu kompakt fareden daha ergonomik. Baş parmağınızın nereye altında bir çentik var ve konturlar elinize mükemmel şekilde oturuyor. Hareket halinde olan tüketiciler için mükemmel bir seçim.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Her yüzeyde mükemmel şekilde çalıştılar

Bu farelerin her ikisi de piyasadaki en iyi hassasiyetli fareler arasında. İkisinde de 4000 DPI 'darkfield' lazer navigasyon teknolojisi var. Bu, doğruluğun ve yanıt vermenin mükemmel bir dengesi. Yani bu iki fareyi de her yerde hatta düz, cam toplantı masası üzerinde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Standart bir optik farede 4000 DPI çözünürlük, imlecinizin en ufak bir hareketle ekrandan kaybolacağı anlamına geliyor. Ancak bu Logitech tasarımlı sensörle, normal bir fare gibi tepki veriyorlar.

Çok iyi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için fareleri ahşap ve cam bir masada kullandım. Sonuç? Her iki yüzeyde de mükemmel şekilde çalıştılar. Sonunda bir fare pedi kullanmadan sevdiğiniz masayı kullanabilirsiniz.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

Üç farklı cihazla eşleştirebilirsiniz

Bu farenin en özgün özelliklerinden biri, bilgisayarlarınıza bağlanma biçimi. Bir Logitech Unifying alıcısı kullanma seçeneğine sahipsiniz. Farelerle birlikte bir tane geliyor, ancak başka bir birleştirme aygıtınız varsa mevcut bir alıcıya bağlayabilirsiniz. Başka bir seçenek Bluetooth ile senkronize etmek.

Hangisini seçerseniz seçin, bir düğmeye dokunarak farenizi üç cihazla eşleştirebilirsiniz. Farenin alt kısmında bir düğme ve onu izleyen üç LED var. Her biri 1, 2 ve 3 olarak etiketlenmiş. Dizüstü bilgisayarınızı 1, masaüstünüzü 2 ve mobil cihazlarınızı 3 ile eşleştirin. Düğmeye dokunduğunuzda, eşleştirdiğiniz üç cihaz arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Son derece kullanışlı.

Farelerin pil ömrü ise bir diğer etkileyici özellik. Her ikisi de aynı karanlık alan sensörünü ve aynı düşük güçlü kontrol cihazını kullanıyor. 70 güne kadar kullanım süresi sunuyorlar ki bu sayede daha az masrafla birkaç ay geçirebilirsiniz.

Fareleri bilgisayarınıza takıp yalnızca 3 dakikada şarj edin. Böylece gün boyu kullanıma yetecek güce sahip olabilirsiniz. Logitech şu anda USB-C'ye geçmek için hazır olmadığından şarj etme işlemi hala mikro-USB ile gerçekleştiriliyor. Bu arada kullanıcılar şarj sırasında fareyi kullanılabiliyor.

Grafik tasarım, genel büro çalışması veya üretkenlikle ilgili başka görevler yapıyorsanız, bu fareler harika çalışıyor. Ben özellikle Photoshop ve Premier üzerinde bu farelerle çalışırken büyük zevk aldım. Ancak çok oyun oynuyorsanız, kablosuz fareler her zaman en iyi seçenek olmayabilir. Farelerin birkaç milisaniye gecikmesi var. Özellikle CS: GO oynayanlar bunu yaşamak istemiyorsanız, farklı bir oyun faresi ile oynamayı tercih edebilirsiniz.

Logitech MX Master 2S ve MX Anywhere 2S inceleme

KARAR VERİYORUZ

Kafanızdaki soru bu fareler satın almaya değer mi? Peki öyleyse, hangisini satın almalıyım? Bu tamamen sizi bağlı.

Farenizi masaüstünde kullanacaksanız yani masanızda uzun süre zaman harcayacaksanız, MX Master 2S en iyi seçim. Bu farenin kullanımı çok daha rahat ve Photoshop veya AutoCAD gibi karmaşık uygulamalarda son derece yararlı olan bir dizi düğmeye sahip. Bununla birlikte, diğere modele göre çok taşınabilir değil. Dolayısıyla hareket halindeyken yanınızda taşımak istemeyebilirsiniz.

Flow yazılımı bazı insanlar için temiz bir hile olabilir, ancak Mac ve PC'de çalışanlar için radikal bir oyun değiştirici olacağı kesin.

Mobil çalışma istasyonunuz için Logitech MX Anywhere 2S daha uygun bir seçim. Bu küçük fare, temel görevler ve web tarama için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. Belgeleri düzenlemekten e-tabloları doldurmaya kadar MX Anywhere 2S’i taşınabilir bir fare arıyorsanız sizeönerebilirim.

Hassasiyet, bu fareleri satın almanızın bir numaralı nedeniyse üzerinde çalışacak düzgün bir yüzeye sahip olmanız sizin yararanıza olur. Uygun bir fare yastığı, 4000 DPI sensörünün tüm avantajlarını tam olarak anlayabilmenizi sağlayacaktır.

Siz yine de daha pürüzsüz ve hassas hareketler arasında iyi bir denge arıyorsanız farenizi bir ped ile kontrol edebilirsiniz.

Logitech MX Master 2S’in fiyatı 549 TL, MX Anywhere 2S’in fiyatı ise 439 TL.

ARTILARI

  • Taşınabilir tasarım (MX Anywhere 2S için)
  • Cam da dahil neredeyse her yüzeyde kullanılabilir
  • Kullanışlı Flow özelliği
  • Sağlam özelleştirme yazılımı
  • Uzun pil ömrü
  • Windows veya Mac ile çalışıyor

EKSİLERİ

  • Bazı kullanıcılar için çok küçük veya çok büyük olabilir
  • Biraz pahalı.