TeknolojiHuawei, kamera tarafında Apple’ı solladı

Huawei, kamera tarafında Apple’ı solladı

06.08.2021 - 15:08 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar arasında büyük bir rekabet var. Bazıları kamera tarafında oldukça iddialıyken, bazıları performans tarafında bazılarıysa uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkıyor. Öte yandan Çin merkezli Huawei’den kamera tarafında önemli bir atak geldi.

Huawei, kamera tarafında Apple’ı solladı

Mobil taraf için hazırlanan listelerde ilk sıralarda yer alan Çin merkezli şirketlerden olan Huawei’in daha piyasaya sürülmemiş telefonu sıralamaya girdi. Kısa bir süre önce amiral gemisi bir model olan P50 Pro'nun kamera testlerinin sonuçlarını açıklayan şirket DxOMark'ın da listesine girdi. Bu sonuçlara göre Apple’ın iPhone 12 serisine büyük fark attı ve yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

Huawei, kamera tarafında Apple’ı solladı

iPhone 12 Pro Max’in en iyi kameraya sahip telefonlar listesinde aşağılarda yer aldığını görüyoruz. 130 puan ile 9’uncu sırada yer alan telefon, özellikle ön kamera tarafında diğer modellere fark atıyordu. Öte yandan listeye birinci olarak katılan Huawei P50 Pro modeli tam 144 puan aldı. Telefon ön kamera performansında 106 puan alarak orada da liderliği elinde bulunduruyor.

Huawei, kamera tarafında Apple’ı solladı

Tasarımsal olarak oldukça ilginç görünen bir arka paneli bulunan P50 Pro, 64 Megapiksellik telefoto kameraya ve 13 Megapiksellik ultra geniş açılı bir kameraya sahip olmasıyla kamera tarafındaki gücünü gözler önüne sermiş oluyor