12.04.2025 - 09:46 | Son Güncellenme:
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı suçundan kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Assad Ali Gomaa Khodır'ın İstanbul'da yakalandığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, "İtalya adli makamlarınca göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Assad Ali Gomaa Khodır'ın İstanbul'da yakalandığını" belirtti.
Operasyona ilişkin bilgi veren Yerlikaya, çalışmaların Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yeri belirlenen Khodır'ın Fatih'teki operasyonla yakalandığını bildirdi.
İtalya'ya yasa dışı göçmen geçişini organize eden suç örgütünün elebaşının, Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğüne getirilişinin yer aldığı bir videoyu da paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyona katılan polisleri tebrik etti.
DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Uluslararası göçmen kaçakçılığı suçundan İtalya tarafından kırmızı bültenle aranan suç ağının elebaşı Mısır uyruklu Assad Ali Gomaa Khodır'ın İstanbul'da yakalanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da çok kritik bir operasyona imza attı. İtalyan makamlarınca uluslararası göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçundan hakkında çıkarılan kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Assad Ali Gomaa Khodır'ın İstanbul'da olduğu istihbaratına ulaştı. Ortadoğu kökenli kişilerin İtalya'ya yasa dışı yollarla girmek isteyen düzensiz göçmenlerin koordinesini sağladığı ve suç örgütü elebaşılığı yaptığı belirlenen şüphelinin Fatih'te kaldığı adrese operasyon düzenledi. Türkiye'ye de yasa dışı yollarda giriş yaptığı anlaşılan Mısır uyruklu zanlı, İtalya dahil 4 ülkeyi kapsayan bir operasyonda gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelinin İtalya'ya teslim edileceği belirtildi. Bu arada yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelen zanlının eşinin de daha önce İstanbul'da yakalandığı ve 18 Şubat'ta sınır dışı edildiği öğrenildi.
İtalya'ya tatile giden Nefise'nin yayınladığı fotoğrafta gizemli sevgilisinin kim olduğu ortaya çıktı.