TeknolojiHangouts, Chat ve Meet olarak ikiye ayrılıyor

Hangouts, Chat ve Meet olarak ikiye ayrılıyor

10.03.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Google'ın anlık mesajlaşma hizmeti Hangouts şekil değiştirerek Chat ve Meet olmak üzere iki ayrı platformda sunulacak.

Hangouts, Chat ve Meet olarak ikiye ayrılıyor

İnternet'in devi olan Google'ın Gmail mail servisi aracılığıyla kullanıma imkan verdiği Hangouts uygulaması şekil değiştirerek görüntülü konuşma ve sohbet şeklinde farklı uygulamalar altında hizmet edecek. Geçtiğimiz hafta iş dünyası için yeni video konferans servisi olan HangoutsMeet’i duyuran Google, bugün ise Hangouts’u Chat ve Meet olmak üzere iki ayrı platforma dönüştüreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Allo ve Duo uygulamalarının kullanıma sunulmasının ardından Hangouts’ı günlük kullanım için değil de kurumsal kullanım için bir platform haline getirmeye çalışan Google, HangoutsMeet servisiyle SkypeforBusiness‘ı, Chat servisiyleyse Slack uygulamasını hedef almış.

Video Konferansı İçin Meet

Kalabalık çalışma grupları için başarılı bir video konferans servisi olacak olan HangoutsMeet, sade bir arayüzle karşımıza çıkacak. Diğer Google uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışacak olan HangoutsMeet, hem Web hem de mobil uygulamalar arayıcılığıyla kullanılabilecek.

Anlık Mesajlaşma İçin Chat

Google’ın Slack rakibi olarak karşımıza çıkan Hangouts Chat ise tıpkı Meet servisinde de olduğu gibi Takvim, Drive, ve Docks gibi Google uygulamalarıyla uyum içerisinde çalışacak. Slack uygulamasında da olduğu gibi Android, iOS ve Web üzerinden kullanılacak olan Hangouts Chat, 3. parti servislerin desteğine de açık olacak.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren 30 kişiye kadar video konferans desteği veren HangoutsMeet uygulamasını kullanabileceğinizi de ekleyelim. Şimdilik erken başvuruları kabul eden Hangouts Chat uygulaması ise test sürecinin bitmesinin arından önümüzdeki dönemlerde kullanıma açılacaktır.