TeknolojiGoogle'ın üst düzey yöneticisi Facebook'a geçti

Google'ın üst düzey yöneticisi Facebook'a geçti

09.01.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

Google'da ürün yöneticisi olarak görev yapan Amit Fulay, Google'daki işini bırakıp şirketin rakiplerinden biri olan Facebook'a geçiş yaptı.

Googleın üst düzey yöneticisi Facebooka geçti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Amit Fulay, 2010 yılından beri Google'da Ürün Yöneticisi olarak görev yapıyor. En son Gerçek Zamanlı İletişim için Ürün Müdürü olarak görev yapan Fulay, başka bir deyişle, Allo, Duo, WebRTC gibi şirket içindeki diğer projelerin başındaydı. Fulay, Twitter hesabı üzerinden Google'dan ayrıldığını ve şu anda Facebook'ta çalıştığını açıkladı.

Today is my first day at Facebook - accepted their friend request :)
Excited about the opportunity to serve so many users.

— Amit Fulay (@amitfulay) 8 Ocak 2018

"Son 7.5 yılda Google’da inanılmaz şeyler yaptık. Allo, Duo ve Hangouts’u oluşturmak bir ayrıcalıktı. Yolculuğu özel yapan inanılmaz takım arkadaşlarımı sonsuza dek seveceğim.

Bugün benim Facebook’taki ilk günüm - Bu kadar çok kullanıcıya hizmet etme fırsatı bulduğum için heyecanlıyım."

Fulay bu açıklamayı yapmış olsa da şu anda Linkedln hesabında Facebook’ta çalıştığına dair herhangi bir güncelleme yapmadı. Fulay'ın Facebook’ta hangi işle uğraşacağı kesil değil ama Facebook’un mesajlaşma projelerinden sorumlu olabileceği tahmin ediliyor. Ancak bu tamamen spekülasyon.

Haberin Devamı

Şu anda Google'da Fulay'ın yerine kimin geleceği de belli değil. Duo, birçok alanda başarıya imza attı, Allo hala kullanıcı tabanını genişletmek için uğraşıyor.