TeknolojiGoogle VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

Google VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

20.05.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Google’ın her yıl düzenlediği Geliştiriciler Konferansı başladı ve Google’ın uzun zamandır konuşulan Google VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ortaya çıktı.

Google VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

Google her yıl düzenlediği Geliştiriciler Konferansı bu yılda oldukça hızlı başladı. Bu bağlamda da hem Google mühendislerinin hem de 3. parti geliştiricilerin birbirinden farklı ürünlerini görmeye başladık. Google geçtiğimiz gün yeni nesil mesajlaşma uygulamaları Allo ve Duo‘yu gözler önüne serdi. Google’ın yeni nesil mesajlaşma uygulamalarının WhatsApp ve Messenger‘ın yerini alması beklenirken firma Google VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ‘nü de konferansa gelen ziyaretçilere anlattı.

Haberin Devamı

Bunun bir geliştirme kiti olduğunu belirtelim yani ortada fiziki bir gözlük henüz yok ama geliştirilmeye açık yazılımı sayesinde sanal gerçeklik gözlükleri ile 360 derece kameraların daha fazla entegrasyonu sağlanmış olacak.

Google VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü Nasıl Çalışacak?

Google sanal gerçeklik gözlüklerinin telefona bağımlı çalışmasını pekte istemiyor ve geliştiricilere de bu yönde bir eğilim yansıtıyor. Gözlük ile birlikte bir de kulaklık piyasaya sunmaya hazırlanan Google‘ın sanal gerçeklik noktasında bambaşka bir deneyim sunmasını heyecanla bekliyoruz.