TeknolojiEn İyi Kameralı Akıllı Telefonlar [Nisan 2016]

En İyi Kameralı Akıllı Telefonlar [Nisan 2016]

15.04.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar her geçen nesille birlikte daha gelişmiş özellikli kameralara kavuşuyor. Peki, en iyi kamera donanımı hangi amiral gemisinde? Gelin bu sorunun cevabını birlikte bulalım.

En İyi Kameralı Akıllı Telefonlar [Nisan 2016]

Akıllı telefonlar her geçen gün akıllanırken hemen hemen tüm kullanıcıların ortak alım kriteri “kamera” donanımı oluyor. Özellikle son 2 yıldır akıllı telefonların kameraları büyük bir değişim ve gelişime sahne oldu.

Haberin Devamı

Artan megapiksel savaşları kullanıcıların daha fazla megapikselin daha iyi fotoğraf çektiği algısı oluşturmasına sebep olsa da gerçekte böyle bir doğru orantı yok. Bir kameranın iyi fotoğraf çekebilmesi için birçok etken var. Bunlardan en önemlisi ise kullanılan sensörün ve lensin kalitesi.

Son dönemde üreticiler sensör üstünde bulunan ışık hücrelerinin boyutlarını büyüterek daha fazla ışığın sensöre girmesini sağlamaya çalışıyor. Bu hücreler büyüdükçe de doğal olarak megapiksel değerleri düşüyor. Bu noktada çok fazla teknolojik detay vererek sizleri sıkmak istemiyoruz ama megapiksel değeri tek başına asla ama asla bir kalite standardı değildir. Bunu en güzel şu örnekle açıklayabiliriz.

Samsung’un Galaxy S7 Edge‘de kullandığı 12 megapiksel kamera sensörü; bir önceki nesil 16 megapiksel kamera sensörüne sahip Galaxy S6 Edge‘den tam %90 daha fazla ışık alıyor…

Haberin Devamı

Bu noktada en iyi cevabı bulmak için test yapmamız gerekiyor ve biz de silikonvadisi.tv olarak farklı senaryolarda telefonlara kamera testleri yapmaktayız. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Galaxy S7 Edge ve Xperia Z5 Premium kamera testini aşağıdaki videodan mutlaka izleyin…

Dünyanın en iyi kamera sensörü değerlendirme sitelerinden birisi olan DxOMark, bu yılın en iyi kamerasına sahip telefonlarını bizler için sıraladı. İşte en iyi kameraya sahip ilk 5 sıradaki akıllı telefonlar.

Not: Bazı telefonlar aynı puanı aldığı için aynı sırlamada yer alıyor. Bunu da belirtelim…

5 Numara (83 Puan) LG G4 ve Galaxy Note 4

Samsung ve LG bu sırlamada da birbirlerine rakip oluyor. Güney Koreli iki teknoloji devi her alanda birbirlerine rakip olmaya devam ederken geçtiğimiz yıl pazara sunulan G4 gelişmiş kamera özellikleri ile öne çıkmayı başardı. Özellikle sektörde ilk f/1,8 diyafram aralığını kullanmasıyla ve 16 megapiksel IMX240 sensörü ile LG G4 listenin 5. sırasında yer alıyor.

Samsung‘un 2014 yılında pazara sunduğu Galaxy Note 4 ise birçok kullanıcı tarafından halen tercih edilen bir telefon. Kamera tarafında da oldukça iyi işlere imza atan Galaxy Note 4, Samsung‘un geliştirdiği ISOCELL hücrelerine sahip 16 megapiksel S5K2P2 sensörünü kullanıyor. Her iki telefon da halen güncel ve listemizin 5. sırasını paylaşıyorlar.

Haberin Devamı