18.04.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:
Beyninde bulunan bir çip onu şarkıların ritmi ile buluşturmayı başardı. Bu süreç ile ilgili bir makale 13 Nisan tarihinde yayınlandı. Bu başarının arkasında beyin sinyallerini deşifre etmek yatıyor. Bu sinyaller deşifre edildiğinde düşünce kalıpları okunabiliyor ve kasların anlayacağını bir dile çevrilebiliyor. Ön kola deri üzerinden elektrik sinyalleri gönderilerek ameliyata ihtiyaç kalmadan bu engel aşılıyor. Kaslar gelen sinyalleri tanıdığı için hareket etmeye başlıyor.
Burkhart hayatında Guitar Hero oynamanın dışında başka şeyler de yapıyor. Bir bardağa su doldurabiliyor, kredi kartını geçirebiliyor ve telefonunu alabiliyor. İlk defa felçli bir insan motor kontrol hareketlerini kendi elleriyle bu kadar kolay bir şekilde gerçekleştiriyor.
2009’da yapılan bir araştırmaya göre yaklaşık 50 insandan 1 tanesi felçli. Omurilik hasarlarının giderilmesi oldukça zor. Burkhart’ın nöral bypassında elektronik cihazlar sayesinde omurilik hasarı iyileştirilemese bile etkisiz hale getirilebiliyor. Bu da bir çok hasta için büyük bir umut.
Feinstein Institue for Medical Resarch başkan yardımcısı Bouton, Burkhart’ın implantının çok basarılı bir şekilde çalıştığını ve yetenekleri konusunda bir sınırın olmadığını dile getirdi. Burkhart’ın beynindeki mikroçip elini hareket ettirmek istediği zaman beynin hangi bölgelerinin aktif hale geçtiğini öğreniyor ve bunlar elektronik birer kalıp haline getiriyor. Yani şunu diyebiliriz ki Burkhart’ın beyni direkt olarak bir bilgisayara bağlı.