Tatil Tarihin en eski kentlerinden Atina

Tarihin en eski kentlerinden Atina

06.12.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

Atina, tarih boyunca büyük öneme sahip olan bir kent. Günümüzde Yunanistan'ın başkenti olan Atina, geçmişte de şehir devleti olarak önemli bir role sahipti. Tarihte ilk kez olimpiyatların düzenlendiği kent olan Atina hakkında bilmeniz gerekenler yazıda...

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina, dünyada sürekli yaşaman olduğu en eski kentlerden biri. Şehir devleti olarak tarihte birçok önemli olayın yaşandığı, felsefe ve bilim konusunda Antikçağ'da dünyanın merkezi olan Atina, olimpiyatların da düzenlendiği kent olma özelliğini taşıyor. Günümüzde Yunanistan'ın başkenti olmasının yanı sıra kültürel ve ticari anlamda da en önemli şehri olan Atina, turizm konusunda da oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina nerede? Atina kentine nasıl gidilir?
Atina, Yunanistan'ın güneyinde yer almaktadır. Mora yarımadasının güneyinde Pire limanı sayesinde Ege'ye kıyısı bulunan kent, Yunanistan'ın başkenti olma özelliğini de taşımaktadır. Çok sayıda tepenin bulunduğu bir araziye kurulu olan Atina'daki bu yükseltilerden birinde kentin en önemli simgesi olan Akrapol yer almaktadır.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya İstanbul'dan haftanın her günü doğrudan seferler düzenlenmektedir. İstanbul - Atina uçulları yaklaşık olarak bir buçuk saat sürmekte. Atina'nın doğusunda bulunan Elefterios Venezelos Havaalanı kent merkezine 20 kilometrelik bir uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı'ndan kent merkezine 3 numaralı metro hattı, otobüs ve taksilerle ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina hakkında bilinmesi gerekenler...
Yunanistan'ın başkenti olan Atina, ülkenin en büyük şehri olma özelliği de taşır. Kent merkezinin nüfusu 600 binken, metropolitan alan dahil edildiğinde nüfus üç milyona çıkmaktadır. Birçok tepenin bulunduğu Atina'nın en yüksek noktası 338 metredir.

Yunanistan'ın birkaç adada uyguladığı kapıda vize uygulaması Atina için geçerli değil. Dolayısıyla Atina'ya gerçekleştirilecek olan ziyaretler için geçerli bir Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. Yunanistan'ın resmi para birimi Avro. Atina, diğer Avrupa başkentlerine nazaran nispeten daha uygun fiyatlara sahip.

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina tarihi hakkında bilinmesi gerekenler
Adını Yunan mitolojisindeki Athena'dan alan kent Miken uygarlığından beri yerleşimin bulunduğu bir bölge. Atina şehir devleti Antikçağ boyunca dünyanın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Bilim, sanat, felsefe ve mimari konularından dünyanın en önemli kentlerinden biridir.

Atina'ya hakim bir noktada bulunan Akrapol, eski kentin etrafında yer aldığı yapıdır. Şehir devletlerinin zayıflamasından sonra Roma ardından Bizans hakimiyetine giren Atina, 1458 yılında Osmanlı hakimiyetine girdi. yaklaşık dört yüzyıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Atina'da günümüzde bu devre ait yapılar korunmamıştır.

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina ve olimpiyatlar
Milattan önce 8. yüzyıldan beri düzenlenen olimpiyatlar, Atina şehrinin önemli bir etkinliği konumundaydı. 1896 yılında modern olimpiyatlar Atina'da düzenlenmeye başlanmış, dünya savaşları harici her dört yılda bir gerçekleştirilmiştir. Atina 1896 ve 2004 olmak üzere olimpiyatlara iki kez ev sahipliği yapmıştır.

Haberin Devamı

Tarihin en eski kentlerinden Atina

Atina kentinde görülmesi gereken yerler...
Atina'nın simgesi olan Akrapol, kente gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri yerlerden biridir. Sintagma meydanı ve hemen karşısında bulunan meclis binası da kentin simgesi konumdadır. Arkeoloji Müzesi, Atina'da önemli eserlerin sergilendiği yapılardandır.

Tarihin en eski kentlerinden Atina