Soğan dolması tarifi
Genellikle yemeklere eklenen soğanı doldurarakta farklı bir lezzet elde edebilirsiniz
Malzemeler
7 tane soğan
Yarım kilo dolmalık kıyma (kuzu kıyması ya da kaburga üstü kıyması)
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 bardak pirinç
Karabiber, tuz, kimyon, pul biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 domates
Üzeri için;
Nar ekşisi ve tereyağ (dilediğiniz kadar)
Soğan Dolması Nasıl Yapılır?
Soğanların alt kısmını bıçakla ayırın.
40-45 dakika haşlayın.
İç harcını oluşturan malzemeleri karıştırın.
Soğanlar haşlandıktan sonra kaşıkla yapraklarını çıkarın.
Harçla bütün soğanları doldurun.
Soğanların üzerine tereyağı parçaları ekleyin.
Su ilave edip pişmeye bırakın.
Nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!