Geri Dön

Soğan dolması tarifi

Genellikle yemeklere eklenen soğanı doldurarakta farklı bir lezzet elde edebilirsiniz

Soğan dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

7 tane soğan

Yarım kilo dolmalık kıyma (kuzu kıyması ya da kaburga üstü kıyması)

2 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 bardak pirinç

Karabiber, tuz, kimyon, pul biber

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

1 domates

Üzeri için;

Nar ekşisi ve tereyağ (dilediğiniz kadar)

Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Soğanların alt kısmını bıçakla ayırın.

40-45 dakika haşlayın.

İç harcını oluşturan malzemeleri karıştırın.

Soğanlar haşlandıktan sonra kaşıkla yapraklarını çıkarın.

Harçla bütün soğanları doldurun.

Soğanların üzerine tereyağı parçaları ekleyin.

Su ilave edip pişmeye bırakın.

Nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber