GalatasarayGalatasaray'da Başkan Dursun Özbek için ibra oylaması! Genel Kurul'da tartışma yaşandı

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek için ibra oylaması! Genel Kurul'da tartışma yaşandı

12.10.2024 - 09:58 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da tüm gözler Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'na çevrildi. Başkan Dursun Özbek yönetiminin 1 yıllık dönemi ibra oylamasına sunulacak.

Galatasarayda Başkan Dursun Özbek için ibra oylaması Genel Kurulda tartışma yaşandı

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştiriliyor. Kongrede 6 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan raporlar takdim edilecek.

Haberin Devamı

BAŞKAN EŞREF ALAÇAYIR SEÇİLDİ
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştiren genel kurulda divan başkanlığına Eşref Alaçayır seçildi.

CANLI | GENEL KURUL BAŞLADI

ADNAN POLAT: PROSEDÜRLER BİTMEK ÜZERE

Adnan Polat Genel Kurul'da şu ifadeleri kullandı: "İhale dosyasını tamamlama üzerine çalıştık, aşağı yukarı sonuna geldik. İki arsanın ortasından ince bir yol geçiyordu, oradaki prosedürler bitmek üzereydi. Niyetimiz kasım ayı başında ilana çıkmak şeklinde. İhale dosyasını yüzde 100 bitirmiş olacağız.

Sadece 18 uygulamasıyla aradaki yolun giderilmesi var, kararları verildi, bürokratik prosedürleri sürüyor. Kasım ayı başında duyuruya çıkmayı düşünüyoruz. Kasım ayı içinde de bu duyuruyla 1 aylık süre vereceğiz dosya alanlara. 1 aylık aşağı yukarı süre vereceğiz. İlgili firmalar, gelip bize tekliflerini verecek.


Teklifler şöyle olacak, ilk bir dosyanın iki zarf olacak. Birinci zarfta ihale şartnamesiyle ilgili bilgiler belgeler teminat mektupları olacak. Eksiği olanlara 1 hafta süre vereceğiz. Sonraki dönemde komisyonun huzurunda ikinci zarflar açılacak. Burada tekliflere bakılacak. Bunların içinde en iyi, en uygun gördüklerimizi seçeceğiz. Uygun gördüklerimiz yine açık artırmayla nihai rakamlarını vermesini isteyeceğiz.

En iyi teklif meselesine insanlar takıldılar. Bu ne anlama geliyor diye baktığımız vakit, en yüksek verene değil en iyi teklif verene vereceğiz dedim, bazı arkadaşlar takılmışlar. "

ÖZBEK: RAKİPLERİMİZ ÇOK KORKMUŞ

"Forma sırt sponsorluğumuz... Biz bu sözleşmeyi 15 Eylül'de imzaladık. Sözleşmeyi imzaladığımız şirket, Avrupa'da birçok kulüple de benzer sözleşmeleri imzalayan dijital spor haber portalı. Biz bu sözleşme için TFF'den yazılı onay aldık. 17 Eylül'de bir takım iddialar ortaya atılınca dedik ki sözleşmeyi askıya alalım, konu netleşsin, sonra devam ederiz. 30 Eylül'de TFF vermiş olduğu izni iptal etti, biz de sözleşmeyi feshettik. Olay bundan ibarettir. Hiç kimse bu olayı tahrif etmeye çalışmasın.

RAKİPLERİMİZ ÇOK KORKMUŞ
Rakiplerimiz bizim bu sponsorluktan bir gelir elde etmemizden çok korkmuşlar, sabah akşam konuşuyorlar. Biz bu sponsorluktan 1 kuruş kazanç sağlamadık. Bu sponsorluk olmadan da onların tek elden dağıtılan hesabı bile sorulmayan sponsorluk desteklerine karşın kazanmaya devam ederiz, hiç merak etmesinler."

GALATASARAY'DA 3 HEYKEL DİKİLECEK

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Rams Park'a Mustafa Kemal Atatürk - Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret'in olduğu bir heykelin dikileceğini açıkladı.

Özbek: "Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin TEM'e bakan köşesine konmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret'in yaklaşık 11 metre yüksekliğindeki heykellerinin yapımına başladık" dedi.


Haberin Devamı
ÖZBEK: BİLET SATIŞLARINDA HER ŞEYİN KAYDI VAR

"Kombine ve bilet satışlarında kimsenin kafasında soru işareti kalmasın diye rakamları tüm detaylarıyla paylaşmak istiyorum. 2023/24 sezonunda iç sahada oynanan 29 maç için satılabilir 50,168 koltuk kalıyor. Bunların 41,614'ünü kombine olarak sattık. Bu satışlar Passolig üzerinden yapılıyor. Maç günü satılabilir koltuk sayımız 8,554. Kombine devir ortalamamız 6,166. Bu rakamlar tüm sezon boyunca devredilen ve satılan koltukların ortalaması. Derbilerde bu devir rakamı 100'lere kadar da düşmektedir. Devirlerle birlikte maç günü satılabilir koltuk sayısı 14,720 ortalamadır. 11,758 tanesi Passolig uygulaması üzerinden satılıyor. Kulübün dahli olan satış sayısı ortalama 1,549'dur. 1,549 bileti kulüp kimlere satıyor? Tabloda satılan kişiler vardır. Bu satışların ödemeleri ve tanımlamaları Passolig üzerinden yapılıyor. Her şeyin kaydı var!"

ÖZBEK: HASILAT REKORU KIRDIK

"Tabloda gördüğünüz gibi 287 milyon euro, 9.8 milyar lira kulüp tarihimizin konsolide hasılat rekorunu kırdık. Kombine, VIP, loca hasılatımız 52 milyon euro'ya ulaştı. Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına rağmen satışa çıkan 41,614 kombineyi kısa zamanda bitiren taraftarımıza büyük teşekkür ediyorum. Onların katkısı, bu rekora ulaşılmasında katkı sağladı."

1 MİLYON FORMA SATIŞI HEDEFİ
"Mağazıcılık... Sürekli büyüme halini 79 milyon euro'luk bir ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Geçen sezon 701 bin forma satış rakamına ulaştık. Tüm zamanların rekorunu kırdık. Bu sene 412 bin forma sattık. 1 milyon forma satış hedefi için çalışıyoruz. Her Galatasaraylının orijinal forma alarak bu hedefe katkı sağlamasını hedefliyoruz."

"Derneğin Sportif AŞ'ye olan borcu... Bu rakamda henüz istediğimiz seviyede bir azalma sağlayamadık. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkılmasıyla bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Yeni dönemde Kemerburgaz Tesislerimizi uzun süreliğine Sportif AŞ'ye kiralayarak bu borcu ödemeyi planlıyoruz."

DURSUN ÖZBEK: AVRUPA LİGİ'NDE HEDEFİMİZ FİNAL

"Bu sezon başında Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığımız için çok üzgünüz. Bu üzüntüyü bir başarı hikayesine çevirmek için yeni bir fırsat var. UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimiz final. 2. hafta sonunda 36 takım arasında 8. sıradayız."

"UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimizi final olarak belirledik. İkinci hafta sonunda 36 takım arasında 8. sıradayız."

"Art arda çok önemli maçlar oynayacağız. Bu maçlarda taraftarlarımızın desteğiyle hedefimize adım adım ilerleyeceğiz. Futbol takımımız milli maç arasına lider girdi. 25. şampiyonluğumuzu kazanmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 5. yıldızı formamızda gurur içinde taşımaya hazırız."


Haberin Devamı
GİZLİ YAPILSIN TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İbra oylamasının gizli yapılmasına dair verilen teklifin Divan Başkanlık Heyetince oylama olmaksızın geri çevrilmesi nedeniyle tartışma çıktı.

İBRA OYLAMASI

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki kongrede 6 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan raporlar takdim edilecek. Ardından ibra oylamasına geçilecek.

 

FLORYA KONUSU

Sarı-kırmızılılarda, başta Florya olmak üzere taşınmazlar için tartışmaların yaşanacağı konuşuluyor. Muhalif kanadın, mevcut yönetime üç ay önce 2026'ya kadar yetki verilen konularda yeniden oylama isteyeceği konuşuluyor

Haberin Devamı
OSMAN ŞENHER: KİMSE AĞZININ SULARINI AKITMASIN

Milliyet yazarı Osman Şenher konuyla ilgili köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı: Başkan Dursun Özbek de en çok eleştirilenler arasında. Kulübü için elinden geleni yapıyor. Şu anda başkanı yerden yere vurmanın, mali kongre için tehdit etmenin saçmalık olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse ağzının sularını akıtmasın. İbrasızlık gibi saçma sapan şeyler kesinlikle olmaz. Başkan da, Buruk da görev sürelerinin sonuna kadar kulübe hizmete devam edecekler, bu da böyle biline.